Slovenija
5453 ogledov

Tragična nesreča v gozdu, 66-letniku ni bilo pomoči

Motorna žaga na hlodu Shutterstock
V petek zjutraj je na območju Škofje Loke prišlo do delovne nesreče pri sečnji dreves v gozdu, v kateri je življenje izgubil 66-letni moški, so sporočili s Policijske uprave (PU) Kranj.

Kot so zapisali v sporočilu za javnost, so bili škofjeloški policisti o nesreči pri delu obveščeni v petek okoli 8. ure zjutraj. Glede na podatke, s katerimi razpolagajo, sta moška, stara 65 in 66 let, opravljala sečnjo dreves v gozdu. Med podiranjem je drevo padlo na 66-letnika, ki je zaradi hudih telesnih poškodb umrl na kraju dogodka.

Policisti so kraj nesreče zavarovali in opravili ogled. Na kraju sta bila tudi dežurna preiskovalna sodnica in državni tožilec. Obveščene so bile pristojne inšpekcijske službe. Policisti nadaljujejo zbiranje obvestil in vodijo postopek. O vseh ugotovitvah bodo obveščali pristojno državno tožilstvo, so še zapisali na PU Kranj.

Smrt tudi v gorah

Gorski reševalci so v soboto vnovič izvedli več reševalnih akcij, eden od dogodkov pa se je kljub posredovanju končal tragično. Pod Malim vrhom v občini Jezersko je namreč tujega lovca obšla slabost, oživljanje pa ni bilo uspešno, je danes objavila Uprava RS za zaščito in reševanje. Do nesreče pod Malim vrhom je prišlo v soboto nekaj pred 9. uro dopoldne. Policisti so bili obveščeni, da ima na območju Jezerskega 76-letni moški zdravstvene težave.

Kot so v današnjem sporočilu za javnost zapisali na Policijski upravi (PU) Kranj, je moški s prijatelji odšel na lov. Med hojo mu je postalo slabo in se je zgrudil na tla. Prisotni so takoj začeli s temeljnimi postopki oživljanja, v nadaljevanju pa so mu pomoč nudili tudi zdravstveno osebje in gorski reševalci Gorske reševalne službe (GRS) Jezersko, a neuspešno, tako da je 76-letnik umrl na kraju nesreče.

Pokojnega je v dolino prepeljal helikopter Slovenske vojske (SV) z dežurno ekipo GRS Brnik, kjer ga je prevzela pogrebna služba, so navedli v upravi za zaščito in reševanje. Za lovsko orožje so poskrbeli policisti.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.