Slovenija
192 ogledov

Trajnik se ne izplača več

“V primeru Domplanove položnice je strošek zdaj enak, kot če bi jo plačeval prek Žurnal24 main
Domplan. Del stroškov bančnih storitev prefakturira na svoje stranke.
Zakaj se je (Domplan, op. a.) odločil za prefakturi-ranje svojega stroška na plačnike, nam ni znano.
Gorenjska banka

Kranj. “Trajnik za Domplanovo položnico po novem plačujem dvakrat, banki in Domplanu,” je razočaran bralec Robert Jerala iz Kranja. Pri Domplanu opozarjajo, da je začela vodenje trajnika zaračunavati Gorenjska banka in da sami strošek zgolj prefakturirajo.

Mi vse trajnike pošljemo na Gorenjsko banko, ne glede na to, pri kateri banki stranka posluje. Gorenjska banka potem uredi z bankami naših strank, da mi ta plačila dobimo, in nam to zaračuna,” so pojasnili na Domplanu, sicer pa opozorili, da sami s tem nimajo nobenega zaslužka.

Kaj pravi banka

Poudarjamo, da gre tu za storitev banke družbi Domplan,” so pojasnili pri Gorenjski banki in zatrdili, da trajnika ne zaračunajo dvakrat, pač pa del stroškov, ki jih imajo z izvedbo direktne obremenitve, zaračunajo komitentu, drugi odobritveni del ter vso preostalo komunikacijo pa podjetju, ki je prejemnik sredstev. “Zakaj se je (Domplan, op. a.) odločil za prefakturiranje svojega stroška na plačnike, nam ni znano,” so zapisali.

Pri Domplanu so dejali, da ga morajo prefakturirati zato, ker tega stroška nimajo vključenega v ceno upravljanja.

Nič več cenejši
Jerale pojasnila niso pomirila. “Pri nekaterih drugih podjetjih te za trajnik nagrajujejo,” je razložil in dodal, da je v primeru Domplanove položnice strošek zdaj enak, kot če bi jo plačeval prek spletne banke. Pri Domplanu so se s to ugotovitvijo strinjali. “Po finančni plati trajnik dejansko ni več stimulativen, razen da nimaš nobenega dela s položnicami,” so končali.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.