Slovenija
61 ogledov

"Tranzitna 3. os naj gre iz mesta!"

Zbor krajanov Jerca Božič Kranjec
Ločna–Mačkovec. O spornem prostorskem načrtu zahtevajo zbor občanov in občinskega sveta.

“Štiripasovnice 3. razvojne osi prek Ločne in Mačkovca krajani ne dovolimo,” so v nabito polni dvorani krajevne skupnosti (KS) soglasno odločili na zboru krajanov. Dragica Nenadič, predsednica KS, je ob tem poudarila, da ne nasprotujejo kakovostni povezavi Bele krajine, ampak želijo zgolj umik 3. osi iz naseljenega predela mesta, zato zahtevajo razpravo o tem tudi na zboru občanov in občinskem svetu.

Freza in vlačilec hkrati

Na priključku 3. osi na avtocesto Ljubljana–Obrežje bo skupaj s sedanjimi in novimi kar 15 voznih pasov. “Na tem vozlišču se bosta hkrati znašla freza na poti v vinograd na Trški gori in vlačilec na poti v Bosno,” je ugotovil eden od navzočih, drugi pa, da bodo zmeda, hrup in onesnaženje zraka v neposredni bližini njihovih hiš strašanski.

Ministrstvo za promet jutri ob 17. uri na centru biotehnike in turizma Grm pripravlja javno razgrnitev omenjenega prostorskega načrta, glede katerega je, kot kaže do zdaj, sporen zgolj del, ki poteka skozi Novo mesto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.