Slovenija
18 ogledov

Travme bodo ostale

Prevaljski župan Matic Tasič pravi, da donacije še vedno prihajajo, medtem ko se Žurnal24 main
Po eksploziji. Nekaj družin se je v stanovanja že vrnilo. Škoda je ogromna.
Pisal je županu
Opravičilo. Policisti so 44-letnega Prevaljčana, ki je v enem od stanovanj poskušal storiti samomor, ovadili zaradi povzročitve splošne nevarnosti. Moč eksplozije so čutili tudi 200 metrov oddaljeni prebivalci. Županu Prevalj je storilec po prihodu iz bolnišnice napisal dolgo pismo in se v njem za dejanje opravičil.

Prevalje. “Nekatera stanovanja so že zasedena, za preostala računamo, da bodo na vselitev pripravljena v enem mesecu,” pravi prevaljski župan Matic Tasič. Spomnimo, iz bloka sredi Prevalj, v katerem je 22. februarja eksplodiral plin, ker je eden od stanovalcev delal samomor, se je moralo izseliti 11 družin. “Žal pa imajo nekateri še vedno neprijeten občutek, travme so in bodo v ljudeh ostale še nekaj časa,” občutke stanovalcev strne Tasič.

Škoda ogromna
Trenutno je že adaptiranih pet stanovanj, med njimi dve, v katerih živita družini s po tremi otroki. Vselili so se tudi družina z dvema otrokoma in dva posameznika,” še pravi Tasič. Dodaja, da bodo zdaj začeli urejati tudi najbolj poškodovano stanovanje, v katerem je eksplodiralo. Tega bodo znova oddali v najem prvemu s seznama za dodelitev neprofitnega stanovanja, medtem ko so povzročitelju dali vedeti, da zanj stanovanja ni več. “Samo na objektih je po grobi oceni za skoraj 300 tisoč evrov škode, skupaj s škodo na sosednjih objektih in premoženju pa ta znaša blizu pol milijona,” razloži Tasič. Vesel je številnih donacij, ki so jih bili deležni: “Vso pomoč in donacije smo delili prek Rdečega križa in Karitasa. Občutek, da v nesreči nismo ostali sami, je prijeten.”

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.