Slovenija
18 ogledov

Trčil v otroka in pobegnil

Žurnal24 main
54-letnik trčil v dva otroka in s prizorišča nesreče pobegnil, ne da bi jima pomagal.

Včeraj ob 18.45 je na Ravnah na Koroškem 54-letni domačin z osebnim avtomobilom trčil v 13-letno deklico in devetletnega dečka, ki sta skupaj s še enim otrokom prečkala cesto, so sporočili s slovenjgraške policije.

Otroka sta obležala na cestišču, voznik pa je odpeljal, ne da bi jima pomagal. Policija ga je začela iskati z vsemi razpoložljivimi patruljami na Koroškem in ga okrog 20. ure tudi našla. Najprej so opazili njegov avtomobil, pozneje pa tudi moškega, za katerega so odredili alkotest.

Ta je pokazal koncentracijo 0,60 mg/l alkohola v izdihanem zraku, zaradi česar so odredili pridržanje. Policija bo zaradi predrzne vožnje in pobega s kraja nesreče zoper voznika podala kazensko ovadbo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa tudi obdolžilni predlog.

Otroka, ki sta bila udeležena v nesreči, sta bila le lažje poškodovana, zato so ju oskrbeli v slovenjgraški bolnišnici. Tretji otrok ni utrpel poškodb.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.