Slovenija
39 ogledov

Trčil v stavbo parlamenta

parlament Anže Petkovšek
V vhod državnega zbora trčil voznik osebnega vozila. Zakaj se je zaletel, še ni znano, škodo je naredil predvsem svojemu vozilu in kipom na pročelju parlamenta.

Nekaj pred 15. uro je prišlo do nekoliko nenavadnega dogodka. Voznik osebnega vozila je trčil v vhod državnega zbora na Šubičevi ulici v Ljubljani.

Zakaj je prišlo do trčenja, še ni znano. Policisti še zbirajo obvestila in preverjajo okoliščine dogodka. Po do zdaj znanih informacijah naj bi šlo za 30-letnega voznika. Odpeljali na opazovanje na urgentni blok ljubljanskega kliničnega centra, vendar kot so sporočili iz državnega zbora ob trku nobena oseba ni bila poškodovana.

Policijska preiskava še poteka, sumijo pa, da ne gre za prometno nesrečo, ampak za kaznivo dejanje

Poškodovani kip

Voznik je s trčenjem poškodoval svoje vozilo in del kipov, ki so del spomeniško zaščitenega portala zgradbe.

"Vhod v državni zbor je po odstranitvi avtomobila ponovno varen in izvaja svojo funkcijo," so še sporočili iz državnega zbora.  Višina celotne škode pa še ni znana.

Komentarjev 4
  • privat 09:51 28.avgust 2011.

    Jaz resnično nerazumem..?? Kaj je v tem slabega ,če si je malo pravice privoščil??? Glede suma da je to storil zanalašč pa vemo kaj oni delajo ...samo sumijo in s takim ravnanjem ogrožajo demokracijo...jaz bi bil vesel če se bi ...prikaži več začelo z vzpostavljanjem pravice ,ki je bila leta91....kdo je bil ta človek da mu dodelim čin generala nove SI vojske.

  • nergač 07:39 28.avgust 2011.

    recesija!-kriva ovadba se kaznuje po zakonu. Zloraba znakov za nevarnost tudi. Sicer pa je križar znan sumljivi element in budna očesa butalskih policajev nedvomno spremljajo vsak njegov korak...

  • recesija 22:16 27.avgust 2011.

    križar - vaše grožnje z bombo sem že predal ustreznim organom.