Slovenija
3675 ogledov

Tovornjak je več deset metrov rinil pred sabo

Prometna nesreča PU Nova Gorica
V prometni nesreči se je huje poškodoval 28-letni voznik kombija.

Včeraj, 19. januarja ob 18.19 uri, je bila policija obveščena o prometni nesreči na hitri cesti izven naselja Dolga Poljana, na odseku  hitre ceste med Ajdovščino in Vipavo. V njej sta bili udeleženi dve tovorni vozili, ena oseba se je pri tem hudo telesno poškodovala.

Policisti prometne policije Nova Gorica so na kraju nezgode ugotovili, da je 28-letni voznik kombija, vozil po proti Vipavi. Ko je pripeljal izven naselja Dolga Poljana, je pred seboj dohitel 34-letnega voznika tovornega vozila avtovleke. Pri tem 28-letni državljan Češke hitrosti in načina vožnje ni prilagodil, da bi obvladoval vozilo oziroma ustavil pred morebitno oviro. S prednjim delom kombija je trčil v zadnji del drugega vozila.

Po trčenju je češki voznik s svojim vozilom potiskal vozilo avtovleke še več deset metrov, nakar sta se ustavila na desnem prometnem pasu. Voznik kombija je bil v prometni nezgodi huje telesno poškodovan, šlo je za poškodbo desne noge. Drugi udeleženi voznik ni utrpel telesnih poškodb. Na obeh vozilih je nastala materialna škoda.

Poleg policistov so na kraju posredovali tudi gasilci GRC Ajdovščina in reševalci NMP ZD Ajdovščina, ki so huje poškodovanemu vozniku nudili prvo pomoč in ga nato odpeljali na nadaljnje zdravljenje v splošno bolnišnico v Šempeter pri Gorici.

28-letniku bodo zaradi neprilagojene hitrosti izrekli globo, prav tako pa bo o vseh ugotovljenih dejstvih prometne nesreče s pisnim poročilom obveščeno Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

dezurni@styria-media.si

 

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.