Slovenija
36 ogledov

"Trditve so grda laž"

Kresalova se je ostro odzvala na besede mariborskega župana. (Foto: Dejan Mijovi Žurnal24 main
"Trditve mariborskega župana Franca Kanglerja, da naj bi ga predsednik mestnega odbora LDS obvestil, da sem ob obisku Maribora naročila Kanglerjevo aretacijo, so grda laž," se je odzvala Kresalova.

Predsednica LDS in notranja ministrica Katarina Kresal je ob tem še zapisala, da jih razume kot del obrambne taktike župana, nad katerim visijo sumi storitve 15 kaznivih dejanj, in nekdanjega predsednika mestnega odbora LDS, ki je tudi med preiskovanci in ima očitno dobre razloge, da širi tovrstne manipulacije.
 
"Nobena še tako velika teorija zarote ne more zakriti kaznivih dejanj, zato je treba omogočiti organom preiskovanja in pregona, da kljub takim populističnim pritiskom v miru opravijo svoje delo. Kot ministrica nisem seznanjena s podrobnostmi preiskav in nimam pristojnosti usmerjanja ali vodenja posameznih policijskih preiskav," pravi Kresalova.
 
Po njenem mnenju takšna lahkotnost obtožb ne pomeni samo zaničevanja "mene osebno, temveč predvsem številnih kriminalistov, tožilcev in sodnikov, ki vodijo odkrivanje in pregon kaznivih dejanj. Tudi zaradi takšnih izjav je zaupanje ljudi v delovanje pravne države omajano."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.