Slovenija
22 ogledov

"Trdno" vztrajajo pri stavki

(Foto: Renata Reneja Škrjanc) Žurnal24 main
"Nadaljujemo s stavko in stavkali bomo do podpisa sporazuma," je o trenutnih razmerah v Hidrii Rotomatiki dejal predsednik stavkovnega odbora Robič. Še vedno stavka okoli 70 delavcev.

"Krožijo neuradne informacije, da naj bi se sestali z vodstvom in nekoliko pospešili pogajanja, ki se že malo vlečejo in trajajo že štiri dni. Osebno sem optimist in upam, da bomo kmalu sedli za mizo in zadevo rešili," je za zurnal24.si pojasnil Andrej Robič, predsednik stavkovnega odbora v jeseniški Hidrii Rotomatiki.

Podpredsednik poslovodnega odbora Hidrie Stane Uršič meni,da so stavkovne zahteve izven njihovega dogovora s sindikati, zato nanje ne morejo pristati. Edino pravo mesto za pogovore je nadaljevanje socialnega dialoga za sklenitev podjetniške kolektivne pogodbe, ki naj bi bila podpisana 19. aprila.

Vztrajali bodo do konca
Okoli 70 zaposlenih še vedno vztraja pri stavki,  "vsi trdno odločeni, da nekaj premaknemo", je dejal Robič. Proizvodnja je sicer nekoliko okrnjena in še vedno teče s pomočjo delavcev iz Spodnje Idrije, "a se še vedno ne dela v takšnem obsegu, kot bi se, če ne bi stavkali", je dodal Robič.

"Stojimo za svojimi zahtevami, ker vemo, da imamo prav, da imamo veliko naročil  in da imamo v primerjavi z izplenom oziroma prodajo v našem podjetju majhno plačo. Menim, da mora biti v interesu delodajalcev, da čim prej sklenemo sporazum, stavko prekinemo in proizvodnjo spravimo v normalno stanje," je še dejal predsednik stavkovnega odbora.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.