Slovenija
3 ogledov

'Treba se je prilagajati'

Žurnal24 main
Hrvatičev Casinò Carnevale ima delež stroškov dela le 16-odstoten, v Casinóju Portorož ti znašajo okoli polovico prihodkov.
"Treba se je prilagajati razmeram na trgu, to je vsa filozofija," pravi Rajko Hrvatič, lastnik igralnega salona Carnevale na Škofijah. Tako odgovarja na vprašanje, kako jim uspeva poslovati z dobičkom, če velikim igralnicam s tradicijo to ne gre. Njegova družba se je na lestvici 50 najuspešnejših malih podjetij v državi lani sicer uvrstila na 41. mesto.

Dobiček in naložbe
V nasprotju z velikimi igralnicami novogoriškega Hita in portoroškega Casinòja, ki se ubadajo z velikimi težavami in izgubo, Carnevale posluje z dobičkom. "Ta bi bil še večji, če ne bi imeli toliko naložb," ocenjuje direktor škofijske igralnice Bojan Umer.

Zdaj ob njej raste še hotel s centrom dobrega počutja, ki naj bi začel delovati najpozneje februarja. "Za to naložbo smo pridobili tudi sredstva Evropske unije, pri naših bankah pa so v aktualni krizi zahtevali precej več kreditnih garancij kot v preteklosti," poudarja Hrvatič.

Ni upada porabe na gosta
Za primerjavo: v portoroškem Casinòju, ki ponuja tudi tako imenovane žive igre, se iz rdečih številk ne morejo izkopati že nekaj let zaporedoma. Medtem ko tam stroški dela dosegajo polovico prihodkov, v Carnevalu ta delež ni višji od 16 odstotkov.

"Že to jasno kaže, da je organizacija dela v Portorožu nesmotrna, da za njegovo optimizacijo niso storili ničesar,"
meni Umer. Na Škofijah se (nasprotno od Portoroža) prav tako ne srečujejo z upadom porabe na posameznega gosta. "Še več, z ustreznimi marketinškimi prijemi, ki so prinesli selekcijo gostov, smo porabo na igralca povečali za osem odstotkov," pravijo.

Povprečna bruto plača na zaposlenega v salonu Carnevale dosega 2.300 evrov, v Casinòju pa šeststo evrov več.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.