Slovenija
14 ogledov

Trebelno: voda ni pitna

(Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Voda na območju Trebelnega v Občini Mokronog - Trebelno ni pitna. Vodo morajo tako vaščani do preklica prekuhavati.

Voda na šestih odvzemnih mestih na območju Trebelnega v Občini Mokronog - Trebelno je oporečna, je pokazal redni nadzor kakovosti pitne vode Zavoda za zdravstveno varstvo Novo Mesto.

Do nadaljnjega morajo tako vaščani, ki uporabljajo vodo iz omenjenih vodovodov, to obvezno prekuhavati.

Voda mora vreti tri minute, če pa je motna, jo je treba pred prekuhavanjem zbistriti še z usedanjem in filtriranjem.

Prekuhano vodo, ki je za pitje primerna le 24 ur, je treba hraniti na hladnem, preprečiti pa je treba tudi možnost njenega onesnaženja, so še sporočili iz Mokronoga.

Vsi vzorci so zdravstveno neustrezni, zato morajo prebivalci območja vodo do nadaljnjega prekuhavati, so danes sporočili iz Mokronoga.

Kot so sporočili z Občine Mokronog - Trebelno, so vzorce vode odvzeli na hišnih priključkih šestih vaških vodovodov v Bogneči vas, Češnjicah, Brezju, Veliki Strmici, Rojah in Čužnji vasi. Občina se zaveda težav, na katere je opozoril zavod za zdravstveno varstvo.

Po besedah svetovalca za komunalno in cestno infrastrukturo v Občini Mokronog - Trebelno Davorina Finka bo treba za rešitev težav z vodooskrbo v občini razmišljati o dolgoročni rešitvi in o priklopu na večje sisteme.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.