Slovenija
66 ogledov

Trem izredna odpoved

(Foto: Gregor Katič) Žurnal24 main
Kršitve. Zdravstveni dom oškodovali za nekaj deset tisočakov.

“Ugotovljeno je bilo, da za številne samoplačniške storitve ali storitve z doplačilom ni bil izdan račun in tudi denar ni bil oddan v blagajno zdravstvenega doma (ZD), s čimer smo oškodovani za nekaj deset tisoč evrov. Zaradi te kršitve so trije sodelavci iz enote zobozdravstva dobili izredne odpovedi,” pojasnjuje Marko Ratej, direktor ZD Laško. Kot smo izvedeli neuradno, je med odpuščenimi tudi zobozdravnik, ki je bil zaposlen redno za krajši delovni čas. Protipravno pridobljen denar bo ZD Laško moral vrniti.

V poročilu o delu, ki ga bo Ratej v sredo predstavil laškim svetnikom, namreč piše, da so ob vseh kadrovskih težavah, s katerimi so se srečevali, odkrili v zobozdravstveni ambulanti še vrsto nepravilnosti, na katere jih je opozorila ena od delavk, zato so uvedli izredni strokovno-finančni nadzor.

Kadrovske težave
“Največ kadrovskih težav smo lani imeli v zobozdravstveni službi, saj je umrla pedontologinja, dve zobozdravnici za odrasle pa sta bili na porodniškem dopustu. Na razpise se ni prijavil nihče in tako smo težave reševali s pogodbenimi delavci ter konec leta po pogodbi zaposlovali kar tri zobozdravnike,” pravi Ratej. “Eno delavko smo na novo zaposlili tudi v laboratoriju, ker je prejšnja odšla v pokoj, zaposlili pa smo še tehnika za delo v reševalni službi in tako povečali kakovost dela v službi nujne medicinske pomoči. Sicer pa imamo s tremi zdravniki specialisti iz Splošne bolnišnice Celje sklenjene pogodbe za delo v samoplačniških ambulantah, s tremi pa pogodbe o sodelovanju za zagotavljanje dežurne službe, da razbremenimo naše zdravnike,” razlaga.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.