Slovenija
271 ogledov

Trener Mehora na prostosti

Mitja Mehora Barbara Milavec
Razveljavljeno. Še enkrat mu bodo sodili za spolne napade na svoje varovanke v Flipu.

Mitji Mehori, nekdanjemu trenerju piranskega plesno-akrobatskega društva Flip, bodo začeli na koprskem sodišču predvidoma v naslednjih mesecih še enkrat soditi zaradi domnevnih otipavanj varovank, mlajših od 15 let, in spolnih napadov nanje; zaradi tega je bil novembra že obsojen na sedem let in pol zapora.

“Višje sodišče v Kopru je deloma spremenilo obsodilno sodbo Okrožnega sodišča v Kopru, tako da je obtoženca oprostilo obtožbe in v tem delu je sodba postala pravnomočna. V preostalem jo je razveljavilo in vrnilo v novo sojenje,” pojasnjujejo višji sodniki, ki so obravnavali tako Mehorovo pritožbo na dosojeno kazen kot pritožbo tožilstva, ki je zanj ob koncu prvega (za javnost zaprtega) sojenja zahtevalo višjo kazen.

Proces bo tajen

Sodišče bo moralo tako spet presojati, ali je 36-letni Mehora res več let spolno zlorabljal okoli 14 svojih mladoletnih varovank, tako da naj bi jih jemal v naročje, jih otipaval, poljubljal, slačil in nagovarjal, naj se prhajo z njim in ga masirajo. Vse to naj bi Mehora počel na vajah in taborih, v avtobusu in svojem stanovanju. Koprsko sodišče ga je z zaporno kaznijo sprva kaznovalo za 39 takšnih spolnih napadov na varovanke.

S sodišča sicer še niso odgovorili, kdaj se bo sodni proces proti Mehori spet začel. “Poteka postopka ne morem komentirati, saj je in bo tajen vse do pravnomočnega zaključka nove obravnave,” pravi Mehorov zagovornik Luka Zajc.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.