Slovenija
25 ogledov

Trenutni župan mora na še en preizkus

Mohor Bogataj
1/8
Žurnal24 main
V Kranju bodo župana dobili šele čez dva tedna. Največ Kranjčanov podpira Boštjana Trilarja, izzivalca trenutnega župana.

V Kranju bodo šli občani 19. oktobra še enkrat na volišča. Izbirali bodo med trenutnim županom Mohorjem Bogatajem in Boštjanom Trilarjem.

Po doslej preštetih glasovih je največ volilcev v preprical Trilar, podpira ga dobrih 37 odstotkov ljudi, trenutnega župana Bogataja pa nekaj kot 35 odstotkov. V Kranju se je sicer za župansko službo potegovali sedem kandidatov.

"Hvala volilcem. S tem dokazujejo, da želijo, da gre pozitivni trend v Kranju naprej. Na to sem ponosen," poudarja Bogataj. Zadovoljen je tudi Trilar: "Vesel sem, da se je toliko ljudi, volilcev odločilo, da je čas za spremembe na bolje v Kranju. Vesel sem, da jih je kar 66 odstotkov glasovalo proti trenutni oblasti. K žal nizki udeležbi je verjetno vplivalo prepričanje mnogih, da spremembe niso možne. Zdaj vidijo lahko, da so." 
 
Trenutnemu županu je takoj očital podporo SDS, predvsem njihovega poslanca Branka Grimsa. "Maske so padle," pravi Trilar. Bogataj je podpore vesel. "Vesel sem podpore vsakogar. Ljudje me poznajo, zato vem da bodo še glasovali zame. Vesel sem podpore vseh strni, sploh ni važno ali leve ali desne." Prepričan je, da so Kranjčani že pred osmimi leti izbrali napačno. "Takrat izbor župana ni bil najboljši. Ne želim si, da se ponovi ta zgodba. Dolgo smo potrebovali, da smo napake odpravili."
 

Županu očital netransparentnost

Pričakovati je, da bo tudi pred drugim krogom volitev v Kranju padla marsikakšna kritika dela trenutnega župana, s katerimi Trilar že do sedaj ni skoparil. "Netransparentno je upravljanje s finančnimi sredstvi, saj je župan s svojim delovanjem povzročil za več milijonov izgubljenih finančnih sredstev iz naslova poravnave s stanovanjsko zadrugo 620.000 evrov, preplačane investicije v Mestno knjižnico Kranj 1.500.000 evrov, samovoljno prekinjene pogodbe z dimnikarstvom Dovrtel, do 2.000.000 evrov in podobno. Iz tega naslova je torej kar nekaj finančnih rezerv."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.