Slovenija
15 ogledov

Treskalo kot za stavo

strela, nevihta Shutterstock
Samo na Gorenjskem strela udarila trikrat. Gasilci črpali meteorno vodo.

Okoli 17. ure je po poročanju uprave za zaščito in reševanje strela udarila v električni drog v Tržiču na Gorenjskem. Zaradi neurja z grmenjem in strelami je bila malo pred tem večkrat prekinjena oskrba z električno energijo v občini Trbovlje. Delavci elektro podjetja so napake na daljnovodu že odpravili.

Zagoelo ostrešje

V Podgradu v Šentjurju je zaradi udara strele zagorelo ostrešje gospodarskega poslopja. Občani so ogenj pogasili pred prihodom gasilcev, ki so objekt preventivno pregledali.

Z gorenjskega konca so o streli poročali še dvakrat. Udarila je v električni vod nad železniškimi tiri v Mednem pri Ljubljani ter poškodvala pomožni električni vod na železnici. "Kraj dogodka so si ogledali strokovni delavci Slovenskih železnic, gasilci GB Ljubljana pa so pregledali in zavarovali območje," so zapisali na upravi za zaščito in reševanje.

Nekaj po 13. uri je udarila tudi na cestninski postaji Torovo v občini Vodice, zaradi česar je eksplodiral akumulator za zagon električnega agregata. Gasilci GB Ljubljana so odstranili poškodovani akumulator in kislino posuli z vpojnimi sredstvi.

Voda zalila stanovanje

Nekaj težav je gasilcem neurje povzročalo tudi v Ljubljani, kjer je meteorna voda na Rocenski ulici zalila klet stanovanjske hiše, ter v Šempasu pri Novi Gorici, kjer je voda zalila garažo in stanovanje v pritličju. Gasilci so z začasno pregrado preprečili nadaljnje poplavljanje.

Komentarjev 1
  • jojo15 15:28 02.maj 2014.

    Super igra za krajšanje časa.Samo 30% igralcev lahko preseže mejo 100 metrov na smučarski skakalnici. Vašemu prijatelju je že uspelo. Lahko tudi vam?Pojdite skakat na:http://s1.skijumpmania.com/r35693