Slovenija
2 ogledov

Tresla se je gora ...

Žurnal24 main
Prejšnji teden se je govorilo, da naj bi opozicija stikala glave okrog morebitnega sklica referenduma glede pomoči Grčiji. Očitno se je le tresla gora, saj o tem govora več ni.

Državni zbor je danes sprejel zakon o posojilu Grčiji; Slovenci bomo tako letos Grkom, kot je znano, zagotovili blizu 140 milijonov evrov, skupaj pa skoraj 388 milijonov evrov.

Prejšnji torek so po parlamentu začele krožiti neuradne informacije, da naj bi se opozicija dogovarjala o zahtevi sklica referenduma glede slovenske pomoči. V SLS in SDS sicer niso potrdili, da resneje razmišljajo o takšni možnosti, je pa to potrdil Zmago Jelinčič: "O tem se pogovarjamo, več pa za zdaj ne bi povedal." Poslanci opozicije imajo po sprejemu zakona sedem dni časa, da bi zbrali potrebnih 30 podpisov za zahtevo. Očitno pa se je okrog referenduma za pomoč Grčiji le tresla gora.

Slovenski referendum glede pomoči Grčiji je sicer že ob sami omembi naletel na sila različne odzive, med drugim tudi na opozorila, da bi bila ta opcija za nas najslabša, saj bi posledično to lahko pomenilo slovensko izolacijo.

 

Skrivni sestanki
"Mi sami nimam dovolj glasov. Ostalim opozicijskim strankam pa je očitno vseeno, kaj bo s Slovenijo. O tej možnosti smo se sicer res pogovarjali, vendar iz tega ni uspelo nič. Kaj je razlog, ne vem, vendar mene zelo čudi, da obe ostali opozicijski strani enostavno pristajata na to, da Pahor jemlje kredite, da bo 'futral' grške lenuhe," po sprejemu zakona pravi Jelinčič.

O govoricah glede referenduma so govorili tudi na sestanku koalicije prejšnji teden, na katerem naj bi se Pahor obvezal, da se bo na to temo pogovoril s prvakom opozicije. Če je do sestanka Pahor–Janša prišlo, smo vprašali v kabinet predsednika vlade, kjer so nam podali negativni odgovor. Če sta se sogovornika neformalno pogovarjala o tem, pa niso ne potrdili ne zanikali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.