Slovenija
21 ogledov

Tretja žetev za 130.000 evrov

(Foto: PU Krško) Žurnal24 main
Krški policisti so v okolici Krškega odkrili priročen laboratorij za proizvodnjo konoplje. Pridržali so tri osumljence in zasegli 852 sadik konoplje.

Po zaslišanju pri preiskovalnem sodniku okrožnega sodišča v Krškem so policisti včeraj enega od osumljencev odpeljali v pripor.

Zaseg 852 sadik konoplje, iz katere bi lahko pridelali več kot 30 kilogramom marihuane, sodi med največje enkratne in nasploh največje zasege zadnjih let.

Večtedensko delo policistov in zbiranje obvestil se je v četrtek dopoldne zaključilo s hišno preiskavo gospodarskega poslopja v okolici Krškega. Pri preiskavi, opravljeni na podlagi odredbe sodišča, so odkrili, da je v gospodarskem poslopju, ki je na zunaj delovalo zapuščeno, urejen priročen laboratorij za gojenje oziroma pridelavo konoplje.

V laboratoriju, velikem 12 krat 7 metrov so odkrili in zasegli 852 sadik konoplje, pri tem pa ugotovili, da je bila tudi elektrika napeljana mimo električnega števca.

Policisti v Posavju so lani zasegli skupaj 175 kosov sadik konoplje, v letu 2008 pa 15. Že predelane konoplje, marihuane, so lani zasegli nekaj več kot 114 kilogramov (lani pa nekaj manj kot poldrugi kilogram).

Dvakrat letos so že želi
Preiskava prostorov in ogled kraja sta potekala do četrtka zvečer, v njej pa so sodelovali tudi kriminalisti in kriminalistični tehniki. Po prvih ugotovitvah bi lahko bila to že tretja letina konoplje letos, iz katere bi lahko pridelali več kot 30 kilogramov marihuane. Takšna količina bi bila pri prodajo na debelo vredna več kot 130.000 EUR.

Policisti so pridržali tri osumljence; 32-letnega lastnika objekta ter 31-letnika in 30-letnico iz Novega mesta. Vsi trije so bili v soboto privedeni na okrožno sodišče v Krškem na zaslišanje. Po zaslišanju je preiskovalni sodnik za 31-letnega Novomeščana, ki je bil že večkrat ovaden zaradi suma storitve kaznivih dejanj s področja premoženjske kriminalitete, nasilništva in izsiljevanj, odredil pripor.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Policisti so osumljene ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja Neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po 186. členu kazenskega zakonika. Za omenjeno kaznivo dejanje je zagrožena kazen zapora od enega do desetih let.

V Posavju so lani obravnavali 105 kaznivih dejanj s področja zlorabe prepovedanih drog, ovadili so 197 osumljencev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.