Slovenija
24 ogledov

Tretji partner za "zdravo banko"

Žurnal24 main
Premier Borut Pahor ocenjuje, da bi bil prihod tretjega partnerja v NLB zelo koristen, a le pod pogojem, da država ohrani kontrolni delež.

Po sredini objavi najnovejše četrtletne izgube NLB premier Borut Pahor pravi, da bi bil tretji partner v NLB koristen, "ker bi očitno očistil nekatere predale v banki, ki zdaj niso tako očiščeni, kot bi morali biti, če bi hoteli imeti zdravo in konkurenčno banko".

"Povedal sem že, da sem osebno naklonjen prihodu tretjega partnerja, ki bi prinesel nove bančne produkte, a sprejel pogoja slovenske vlade; to je, da bi država obdržala kontrolni delež v NLB in da bi bil to dolgoročen lastnik, ki ne bi imel špekulativnih namenov," je po seji vlade povedal Pahor.

Vlada je pred časom sprejela sklep, da se v drugem koraku, po opravljeni dokapitalizaciji NLB, to stori, česar se Pahor veseli. Premier meni, da bi lahko skupaj z državo in belgijsko KBC tretji partner pripomogel k temu, da bi NLB postala banka regionalnega pomena.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.