Slovenija
16 ogledov

Tretji upor proti Papir Servisu

Protest v Vevčah
1/11
Anže Petkovšek
Z upravnim sporom bodo preprečili izdajo pravnomočnega okoljskega dovoljenja.

Krajani Vevč so se danes ob 18. uri ponovno zbrali na protestnem shodu v znak nasprotovanja Papir Servisu v njihovi okolici. Tretji upor proti selitvi družbe na Vevče bo potekal pred uvozom na lokacijo Papir Servisa.

Krajani so se sicer odločili, da bodo v zvezi z obratovanjem družbe na Vevčah sprožili upravni spor, za kar imajo čas do 2. julija.

Upravni spor bo preprečil obratovanje

Ministrstvo za okolje in prostor je namreč zavrnilo oziroma zavrglo vse pritožbe, ki so bile podane na okoljevarstveno dovoljenje za Papir Servis v Vevčah.

Družba zaradi upravnega spora še ne bo imela pravnomočnega okoljevarstvenega dovoljenja, zato še ne bi smela obratovati.

V Papir Servisu trdijo, da je za začetek obratovanja dovolj dokončno dovoljenje, kakršno postane, ko je odločba z odločitvijo ministrstva o pritožbah na dovoljenje vročena vsem strankam.

V podjetju so sicer priznali, da so z obratovanjem začeli, še preden je bilo dovoljenje dokončno, in dodali, da se zavedajo možnih sankcij.

 

 

Komentarjev 1
  • sprehajalec 12:11 21.junij 2013.

    Spet Sivi panterji in oguljene levinje. Penzionerjem bi z Zakonom prepovedal angažiranje v politiki in okoljskih vprašanjih. Lahko je s polno ritjo sr.t.