Slovenija
21 ogledov

Tretji vročinski val bo trajal skoraj dva tedna

jezero plavanje vročina otroci Shutterstock
Slovenija preživlja že tretji letošnji vročinski val. S kratko motnjo v začetku prihodnjega tedna bo trajal vsaj še do nedelje, 26. julija.

Ljubljana, Portorož, letališče Cerklje ob Krki so po podatkih Arsa ob 13. uri beležili 30 stopinj Celzija. Napovedane temperature so sicer do 34 stopinj; ne le današnje, tudi jutrišnje. V letošnjem juliju je bilo do vključno včerajšnjega dne že 11 dni s temperaturo zraka 30 stopinj Celzija ali več. Na Arsu menijo, da jih bo vsaj še 12.

Vse do nedelje bo sončno s spremenljivo oblačnostjo in ponekod možnostjo popoldanskih ploh. Z nedelje na ponedeljek bo nekaj več verjetnosti neviht, nato pa bo vročinski val spet sv svojem polnem zamahu, ki bo trajal vsaj še do konca prihodnjega tedna, napovedujejo na Arsu.

Začetek prihodjnega tedna bo nekoliko manj vroč, napovedujejo, v drugi polovici tedna pa bodo popoldanske temperature marsikje spet okrog 35 stopinj Celzija.

Že tretji letošnji vročinski val bo torej trajal vsaj dva tedna. Poročali smo že o ugotovitvah vremenoslovcev, da se bo letošnji julij najverjetneje v statistiko vpisal kot najbolj vroč v slovenski vremenski zgodovini.

Prva polovica meseca je, kot pravijo na Arsu, že rekordno vroča ter od 2,5 do 5 stopinj Celzija toplejša od povprečja obdobja 1981-2010.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.