Slovenija
23 ogledov

Tretjina zavarovana

Posledice poplav Nino Verdnik
Izplačila. Zneski po poplavah se vrtijo večinoma okoli nekaj tisoč evrov.

V Zavarovalnici Maribor (ZM) in Zavarovalnici Triglav (ZT) ocenjujejo, da bo skupni obseg škode, ki ga bodo krili, pri vsaki okoli deset milijonov evrov. Pri zavarovalnici Adriatic Slovenica naj bi bil ta znesek tri milijone evrov, pri Generaliju in Grawe pa od pol milijona do milijon evrov. O nakazilih posameznikom je sicer težko govoriti na splošno, a se po oceni Boruta Celcerja, člana uprave ZM, “večinoma vrtijo okoli nekaj tisoč evrov”. Pri Generaliju ocenjujejo podobno (od 2.500 do tri tisoč evrov), pri Grawe, kjer so med našimi sogovorniki še omenjali konkretne številke, pa so povedali, da je imela večina njihovih zavarovancev sklenjeno zavarovanje za opremo in nepremičnino v skupni višini deset tisoč evrov zavarovalne vsote.

Podražitve ne bo, ali pač?

V ZM ima približno tretjina vseh zavarovancev dodatno sklenjeno zavarovanje za primer poplav, kar je po njihovi oceni – tudi zaradi zadnjih dogodkov – še vedno premalo. Pri Grawe pa jih ima tako zavarovanje 60 odstotkov. Pri ZM, Grawe, Generaliju in Adriaticu Slovenici ne razmišljajo o podražitvah zavarovalnih premij in ohranjajo rizik tudi na poplavnih območjih, pri Triglavu pa so bili v svojem odgovoru nekoliko bolj relativni, češ da se prilagajajo različnim okoliščinam.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.