Slovenija
24 ogledov

Trgovci se branijo obtožb

(Foto: Istockphoto) Žurnal24 main
Mercator: Za izboljšanje kupne moči bomo namenili deset milijonov evrov. Tuš: Naše marže so vedno nižje.

"Mercator bo letos za nižje maloprodajne cene namenil deset milijonov evrov in izvajal vrsto ukrepov za ohranjanje kupne moči naših potrošnikov," je v sporočilu za javnost zapisal Mercator. Tako se je odzval na obtožbe na račun trgovcev glede visokih marž v luči zadnjih podražitev. Lani so iz istega naslova namenili osem milijonov.

Kot pravijo, so takoj, ko so nekateri dobavitelji napovedali podražitev nabavnih cen svojih izdelkov, začeli pripravljati program za izboljšanje kupne moči Mercatorjevih kupcev. "Z vso odgovornostjo poudarjamo, da bomo imeli na naših prodajnih policah le tiste izdelke, ki imajo najboljše razmerje med kakovostjo in ceno," so zapisali.

V Tušu pravijo, da imajo zaradi zaostrenih razmer na trgu vedno nižje marže. "V Tušu cen sami ne bomo dvigovali, ravno tako pa kot vedno do zdaj ne bomo dopustili neupravičenega dviga cen s strani dobaviteljev," pravijo. "Ob vsaki spremembi cenika v Tušu vedno preverimo utemeljenost razlogov za podražitve in obseg napovedanih podražitev."

Poudarjajo, da tudi oni izvajajo "številne ukrepe za ohranjanje kupne moči kupcev". Navajajo ugodnosti Tuš kluba, brezplačne minute pogovorov na Tušmobilu, katalog želja, po katerem člani kluba z zbranimi zvezdicami kupujejo po nižjih cenah, ter Tuševa potovanja.

Mercator izpostavlja linijo izdelkov Mercator, trajno nizke cene, kreditiranje s kartico Mercator Pica ter vključevanje lokalnih izdelkov na njihove police. "70 odstotkov prodajnih polic je namenjenih slovenskim izdelkom," sporočajo.

V Sparu pravijo, da njihova cenovna politika podjetja že vsa leta ostaja nespremenjena: biti najcenejši.

"To dosegamo z uspešno nabavno politiko tako doma kot v tujini ter s stalnim spremljanjem cen na slovenskem trgu. To je naša strategija že od samega začetka in da smo v tem uspešni, kažejo tako neodvisne raziskave med kupci, ki so Spar postavili na prvo mesto, kot tudi različne cenovne primerjave v neodvisnih medijih. Vse navedeno velja za izdelke priznanih znamk, poleg tega pa se držimo načela, da s ponudbo izdelkov S-Budget ponujamo našim kupcem izdelke, ki so na nivoju diskontnih cen," so nam povedali na Sparu.

Tudi pri njih cene nižajo sprotno in tako zagotavljajo kupcem vedno najnižje cene oziroma najbolj ugoden nakup, so še sporočili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.