Slovenija
76 ogledov

Trgovec z bananami kupil gradbeno jamo

Gradbena jama pod stolpnico SCT Saša Despot
Zemljišča z gradbenim dovoljenjem za stolpnico na Bavarskem dvoru v Ljubljani je iz stečaja družbe S1 kupila družba Rastoder.

Sodišče je minuli teden objavilo, da je kupec plačal kupnino v višini 1,68 milijona evrov in da so izpolnjeni pogoji za vknjižbo lastninske pravice.

Prodajno pogodbo za premoženje po tej ceni je upravitelj spomladi sicer sklenil že z družbo Vekevro v lasti Armenca Vaagna Vermishyana, a je ta nato od nakupa odstopil.

Gradnja stoji že več let

Gre za projekt ene od dveh načrtovanih stolpnic na Bavarskem dvoru, ki bi skupaj sestavljali tako imenovana Severna ljubljanska vrata. Na drugi strani Slovenske ceste, poleg Telekomove stavbe, naj bi po načrtih stala še ena stolpnica.

Gradnja stolpnice na zahodnem delu po izkopu gradbene jame že več let stoji. Stečajni upravitelj Bojan Klenovšek v rednem poročilu s konca oktobra piše, da so se zaradi preverjanja varnosti gradbene jame tudi v tem obdobju nadaljevale meritve posedanj (premikov) stolpnice S2 in tudi okolice gradbene jame S1. Ugotovili so, da so posedki in horizontalni premiki, z upoštevanimi popravki, še vedno v okviru večletnih vrednosti ter so normalni in ustrezni za obstoječi objekt.

Kakšne načrte ima družba Rastorder ni znano

Kakšne načrte ima Rastoder s projektom, zaenkrat ni znano. Družba Rastoder je v lasti Izeta Rastoderja in se ukvarja z veletrgovino z bananami ter drugim sadjem in zelenjavo. Družba je glede na letno poročilo, objavljeno na Ajpesu, lani ustvarila 122,9 milijona evrov čistih prihodkov od prodaje, kar je devet odstotkov več kot leto prej. Čisti dobiček je znašal okoli 117.000 evrov, potem ko je bil leta 2012 pri 1,6 milijona evrov. Rastoder je med drugim kot glavni pokrovitelj tudi predsednik ljubljanskega nogometnega kluba Olimpija.

Komentarjev 3
  • STF 14:36 08.december 2014.

    Seveda ne!! Samo preseneca me.

  • f5b0a37161572a16434c3a9b735044179b6963f0 14:14 08.december 2014.

    zakaj pa bi,saj vendar ne želimo tega a ne

  • STF 11:59 08.december 2014.

    Fascinantno je to, da nihce ni zaplejal z avtom skozi tole ograjo v prepad v vseh teh letih.