Slovenija
39 ogledov

Trgovskih središč ne bo

Zemljišče med avtocesto ter regionalno in lokalno cesto, kjer bo žirovniška posl Žurnal24 main
Pogodba. V poslovni coni začetek gradnje komunalne infrastrukture.
Za 400 tisoč evrov posojil
Subvencije
. Občina je v letošnjem proračunu in v proračunu za leto 2012 namenila po 15 tisoč evrov za subvencioniranje obrestne mere podjetnikom in obrtnikom.

Kot pravi žirovniški župan Leopold Pogačar, je občini uspel "veliki met". "S podjetjem RP investicije smo podpisali pogodbo, po kateri bo to podjetje financiralo gradnjo komunalne infrastrukture in jo prihodnje leto brezplačno preneslo na občino, mi pa ne bomo zaračunavali komunalnega prispevka," je pojasnil župan. Gradnja komunalne infrastrukture bo stala 1,6 milijona evrov, celotna poslovna cona sedem milijonov evrov, kupci pa bodo za kvadratni meter zemljišča odšteli 99 evrov. V poslovno cono se bo preselilo tudi podjetje Saxonia-Franke, s čimer se bo odprlo dvajset novih delovnih mest.

Pomembno je, da v občino pride svež kapital, z novimi podjetji pa tudi nova delovna mesta.
Leopold Pogačar

Netopirji ne bodo ogroženi
"Pogovori potekajo tudi z banko in enim od trgovcev. Bo pa omenjena cona predvsem priložnost za domače podjetnike in obrtnike, da se bodo iz strnjenih naselij preselili na območje, kjer bodo imeli možnost za širitev," je še pojasnil in dodal, da v njej ne bo trgovskih centrov, saj jih je v neposredni okolici dovolj. Začetek gradnje poslovne cone so pred tremi leti zaustavili netopirji, ki gnezdijo v Zasipu v blejski občini, oziroma presoja vplivov na okolje, ki jo je na zahtevo okoljskega ministrstva morala naročiti Občina Žirovnica. "Zadostili smo vsem pogojem in poslovna cona nanje ne bo imela negativnih vplivov."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.