Slovenija
5225 ogledov

Tri dni preživel v gozdu z zlomljeno nogo.

Reševanje - Velika planina Kamnik.info
Našli so ga zaskrbljeni svojci.

Več dni pogrešanega moškega so našli šele v torek popoldne, na težko dostopnem terenu med Lokami in Vranjo Pečjo, kjer je z zlomljeno nogo ležal kar tri dni.

 | Avtor: Grs Kamnik Grs Kamnik
 

Kot so na svoji spletni strani zapisali kamniški gorski reševalci, se je moški poškodoval že v soboto okoli 17. ure.

Ker na sprehod ni vzel mobilnega telefona, na precej neobljudenem območju ni mogel poklicati na pomoč: "Kljub poškodbi se je moškemu uspelo zvleči do kakih 50 metrov nižje ležeče gozdne vlake,"  so dogajanje opisali reševalci Gorske reševalne službe Kamnik (GRS Kamnik). Moškega so sicer našli zaskrbljeni svojci in poklicali na pomoč.

Poškodovanega moškega so oskrbeli že na kraju samem, zaradi težko dostopnega terena pa so na pomoč priskočili še gorski reševalci, ki so ponesrečenca varno prenesli do reševalnega vozila, s katerim so ga odpeljali v ljubljanski klinični center. 

"Kot smo uspeli neuradno izvedeti, se je poškodovani moški, ki je spričo zlomljene noge moral v gozdu, brez hrane in pijače, nehote preživeti dve noči oziroma skorajda cele tri dni, držal presenetljivo dobro, zato se nadejamo, da bo čim prej povsem okreval," so še sporočili reševalci GRS Kamnik. 

Fotografija je simbolna. 

Komentarjev 2