Slovenija
43 ogledov

Tri evre na uro?

Takole dijaki in študentje, med drugim, čistijo okolico Velenja. (Foto: Gregor K Žurnal24 main
Dijaki in študentje so velenjsko občino zasuli z vlogami za počitniško delo.

 

Kar 650 vlog
Lani je v projektu sodelovalo 444 dijakov in študentov, letos pa jih je vloge za počitniško delo oddalo že 650. "Vloge pa še kar prihajajo. Delo želimo omogočiti čim večjemu številu, edini pogoj za sodelovanje je, da so ti mladi res naši občani," pove Maja Gorjup Zdovc iz službe za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje. Projekt bodo zaključili konec septembra, v tem času pa se bo na počitniškem delu izmenjalo sedem skupin dijakov in študentov, ki bodo delo opravljali po štirinajst dni. Ravno iz razloga, da bi jih lahko na ta način prišlo na vrsto čim več.

Ta teden je začela delo že tretja skupina, v kateri je 75 mladih, ki zaslužijo tri evre na uro. V okviru projekta Čisto moje Velenje skrbijo za lepše mesto, pomagajo varovancem Doma za varstvo odraslih in sodelujejo pri dejavnostih Medobčinske zveze prijateljev mladine Velenje na centralnem igrišču.

 

Urejajo in čistijo
Mladi Velenjčani in Velenjčanke so pred tem opravili tudi izobraževanje iz varstva pri delu, vodja Urada župana in splošnih zadev Mestne občine Velenje Alenka Rednjak pa jim je podrobneje predstavila letošnje novosti in cilje projekta. Od sredine julija tako posamezne skupine pomagajo urejati in čistiti tudi ekološke otoke, ki jih je na območju Velenja kar 210, ob tem pa mladi občanom pomagajo tudi pravilno razvrščati odpadke.

Kot nam je povedala ena od dijakinj, ki smo jo pobarali, ali se ji zdi zaslužek tri evre primeren, je odgovorila: "Ni veliko, tako malo pa tudi ne. Bolje je kot nič." Velenjski župan Srečko Meh pa meni, da tako mladi dobijo tudi ustrezno veljavo. "Mnogi na ta način dobivajo delovne navade in se čutijo tudi odgovorne," meni Meh.

 

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.