Slovenija
34 ogledov

Tri imena za eno ministrstvo

Barbara Brezigar se je znašla na tankem ledu. (Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Notranja ministra naj bi po enih informacijah postala Dragutin Mate ali Zvonko Černač, po drugih informacijah pa Barbara Brezigar. Poglejte, kako so razdeljeni ostali resorji.

Janez Janša bo vladno ekipo predstavil predvidoma že v torek, posvet s predsedniki pa bo imel jutri. Gregor Virant je dejal, da razrez ministrstev še ni narejen.

Po koalicijski pogodbi stranki SDS pripadajo 4 ministrstva: notranje zadeve naj bi vodil Zvonko Černač ali Dragutin Mate. Ker bo po novem vladnem zakonu pod notranje ministrstvo spadalo še tožilstvo, se kot ministrska kandidatka omenja celo nekdanja državna tožilka Barbara Brezigar. Nekdanja generalna državna tožilka pa je za STA dejala, da o tem nič ne ve o tem, da bi bila kandidatka za ministrico.

Kot poroča 24ur.com, naj bi ministrica za delo, družino in socialne zadeve postala nekdanja državna sekretarka Romana Tomc, ministrstvo za promet in prostor naj bi prevzela evroposlanka Romana Jordan Cizelj, resor za izobraževanje, znanost, kulturo in šport pa naj bi vodila Mojca Škrinjar.
Lista Virant dobi položaj predsednika DZ in ministrstvi za pravosodje in finance. Slednjega naj bi prevzel Janez Šušteršič. Ker sta Jani Soršak in Janez Čebulj zavrnila ponudbo za pravosodnega ministra, se kot možno ministrico za pravosodje z javno upravo tudi tu omenja Brezigarjevo.

Od DeSUS-a naj bi ministrstvo za zdravje prevzel Tomaž Gantar, kot zunanjega ministra pa se omenjata Karl Erjavec in zgodovinar in diplomat Andrej Rahten, ki pa je na volitvah kandidiral na listi SDS. SLS dobi dve ministrstvi, gospodarstvo in infrastrukturo ter kmetijstvo in okolje. Vodila bi ju Radovan Žerjav in Franc Bogovič.

Od NSi naj bi minister za obrambo postal nekdanji član uprave Darsa, Aleš Hojs, predsednica Ljudmila Novak pa naj bi postala ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu.

Komentarjev 16
  • wester62 22:26 29.januar 2012.

    mogoče res a če je potlej karel ni pravi človek za desus ker je pokvarjeni lažnjivec. a,pardon saj govorimo o politikih in potlej je vse OK.

  • Stolp 19:27 29.januar 2012.

    Zato da bo tvoje šefe in murgeljsko mafijo pozaprla! Je že skrajni čas!

  • Stolp 19:26 29.januar 2012.

    Bravo! Zato tak špetir okoli Brezigarjeve, ja! Nekomu se res tresejo hlače!