Slovenija
27 ogledov

Tri leta odlaganja na črno

Kjer je trenutno odpad na črno, naj bi nastal nasad sadnega drevja. (Foto: Barba Žurnal24 main
Odpad. Odlagališče gum in avtomobilskih delov naj bi postalo sadovnjak.

 “Pojdite si ogledat nelegalni odpad, ki je ob stari cesti iz Kopra proti Italiji, v bližini mejnega prehoda Škofije. Pogosto se vozim mimo, zadevo je grdo videti, poleg tega pa ni prav, da država oziroma njene pristojne službe dopuščajo, da takšni odpadi sploh obstajajo,” nas je opozoril bralec.

Zamenjal naj bi obrt
Sadovnjak
. Na območju odpada naj bi bilo posajenih že dvajset sadnih dreves. Upravnik napoveduje, da jih bo, potem ko bo zadevo počistil in imel tako možnost za pridobitev dovoljenj, posadil še 30 in tako zamenjal obrt. Kam odvaža odpadke z zdajšnjega odlagališča, ni razkril.

Mislil je, da smo stranka
Ob vhodu v odlagališče je obešen napis s številko mobilnika “gospoda Lida”, ki smo ga tudi poklicali. Najprej je mislil, da mu želimo pripeljati odrabljen avto, nato pa se je na kratko pogovoril z nami. Priznal je, da dovoljenj za svojo dejavnost nima, in poudaril, da jih ne more pridobiti. Razlog? “Zato, ker nimam vez,” meni upravnik odpada na črno, ki naj bi bil tam že tri leta.

Čas do maja
Upravnik odlagališča nam je še povedal, da mora območje urediti do maja in da že dela na tem; vsak dan naj bi namreč stran vozil odpadke, ki so se nabrali tam.

Glede nelegalnega odlagališča smo se pozanimali tudi na republiškem inšpektoratu za okolje in prostor; na odgovor še čakamo.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.