Slovenija
67 ogledov

Tri leta zaradi "mačk"

Lendarova bo na pravnomočnost sodbe počakala v priporu. (Foto: Nada Černič Cveta Žurnal24 main
Sodni epilog. Avantura z drogami je 58-letnico pripeljala v zapor.

Krško. “Obdolžena Marjana Lendaro je heroin, ki je ena od najhujših drog, prodajala zasvojencem, ki so hodili na metadonsko zdravljenje, kar je kvalificirana oblika kaznivega dejanja,” je v obrazloživi sodbe dejal predsednik senata, sodnik Gojmir Pešec. Obdolženki iz Žejnega, ki daje vtis urejene gospe, ukvarja pa se z vzrejo mačk, kar je bila tudi šifra pri prodaji droge, je prisodil tri leta in en mesec zapora, kar je le nekoliko manj, kot je predlagal okrožni državni tožilec Bogdan Matjašič. Sodišče ji je izreklo še stransko denarno kazen in ji zaradi ponovitvene nevarnosti podaljšalo pripor.

Tožilstvo o okoliščinah
Oteževalne. Prodaja drog zasvojencem, ki so se odločili za zdravljenje, drzen način novačenja potencialnih kupcev, vse večje količine droge, pretkana šifra za dogovarjanje. Olajševalne. Starost, zdravstveno stanje obdolžene, nekaznovanost.

Predrzna preprodajalka
Lendarovo je policija zalotila v zdravstvenem domu, kjer je kupcu ravno predajala 35 zavitkov heroina. Z njim je stike navezala v lokalu ob zdravstvenem domu, saj je na mizo, za katero so sedeli mladenči, spustila zavitek heroina s sporočilom o možnem sodelovanju. Kmalu zatem je Brežičanu prodala osem zavitkov droge, največja pošiljka pa je pristala v rokah policije.

“Nedolžna sem”
Vse življenje sem živela pošteno, nikoli nisem prodajala drog,” se je na sodišču branila Lendarova, ki je prepričana, da gre za zaroto. Tudi njen zagovornik Branko Rožman je v sklepni besedi poudaril, da Lendarova ni pretkana preprodajalka, kot jo želi prikazati tožilec, ampak žrtev. “Na zatožni klopi bi se moral kot sostorilec znajti kupec heroina, a je očitno sodeloval s policijo, zato je na prostosti,” je prepričan zagovornik Rožman.

Tri leta zaradi “mačk”
Oteževalne. Prodaja drog zasvojencem, ki so se odločili za zdravljenje, drzen način novačenja potencialnih kupcev, vse večje količine droge, pretkana šifra za dogovarjanje.
Olajševalne. Starost, zdravstveno stanje obdolžene, nekaznovanost.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.