Slovenija
2022 ogledov

Tri mesece bo na tem odseku popolna zapora

zapora ceste obvozi MOL
Zaradi popolne zapore se bo spremenil tudi prometni režim.

Mestna občina Ljubljana je napovedala, da bodo od 3. aprila do predvidoma 30. junija za ves promet zaprli Gosposvetsko cesto in Dalmatinovo ulico do Miklošičeve ceste. "za popolno zaporo smo se odločili zato, da bodo dela lahko končana v najkrajšem možnem času," pojasnjujejo na občini. 

zapora ceste obvozi | Avtor: MOL MOL

Začetek del pomeni tudi spremembe v prometnem režimu. Na severnem delu Slovenske ceste bo veljala spremenjena začasna prometna ureditev, po kateri bo izvoz možen le v smeri proti Tivolski cesti. Križišče Slovenske in Gosposvetske ceste bo v tem času prevozno le za avtobuse LPP, kolesarje, intervencijska vozila in imetnike dovoljenj MOL za Slovensko cesto. Za pešce in kolesarje bodo vzpostavljeni koridorji ob gradbišču, ki se bodo sproti prilagajali poteku del, oziroma bodo označene druge obhodne ali obvozne poti. 

zapora ceste obvozi | Avtor: MOL MOL

Spremenjene bodo tudi trase posameznih linij mestnih avtobusov. Na Tivolski cesti bo urejeno začasno avtobusno postajališče, tista na Gosposvetski cesti in Dalmatinovi ulici pa bodo v času zapore ukinjena. 

Kaj bodo delali

"Poleg arheoloških raziskav, ki so bile delno že opravljene, bodo v okviru del prenovljeni tudi vodovod, kanalizacija, plinovod, vročevod in javna razsvetljava. Nova podoba Gosposvetske ceste bo sledila videzu Slovenske ceste, poleg tega bomo zasadili drevored, tlakovali 'trg' pred cerkvijo in na vseh pomembnih točkah (križiščih, prehodih, avtobusnih postajališčih) uredili taktilne oznake za slepe," napovedujejo na občini. 

gosposvetska cesta | Avtor: Saša Despot prenova gosposvetske ceste v Ljubljani, Saša Despot

Dalmatinova ulica bo tudi po prenovi ostala enosmerna. Na njen bodo vzpostavili kolesarsko stezo proti zahodu, med parkirnimi mesti pa je predvidena ureditev enostranskega drevoreda. 

"Udeležence v prometu prosimo, da se pravočasno odpravijo na pot, preverijo aktualno stanje prometa, poiščejo obvoze oz. druge poti … in da uporabljajo alternative, ki omogočajo hitrejše potovanje glede na dano situacijo (hoja, kolo, javni prevoz, sopotništvo, souporaba avtomobila, P+R …)," poziva MOL. 

zapora ceste, cestna zapora, prometni znak Slovenija Pripravite se, začnejo v torek

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.