Slovenija
10 ogledov

Tri mesece pred EP le prenavljajo vse

Ljubljana 01.06.2013 dvorana hala Tivoli po Roznikom, stavba; foto:Sasa Despot Saša Despot
Včeraj so začeli še zadnjo prenovo, mini obnovo Hale Tivoli.

Čez natanko tri mesece bodo ljubljanski Tivoli, jeseniška Podmežakla, celjski Zlatorog in koprska Bonifika gostili prve tekme evropskega prvenstva (EP) v košarki. "Na Košarkarski zvezi Slovenije (KZS) oziroma v podjetju EP 2013 verjamemo, da bodo vse dvorane pravočasno pripravljene na EP," je dejal Anže Blažič, predstavnik za odnose z javnostmi EuroBasketa 2013.

Nevarnosti, da katera od dvoran ne bi bila pripravljena, zdaj skorajda ni več, potem ko je v vodo padla temeljita prenova Tivolija v vrednosti 9,2 milijona evrov. Spomnimo, izbrani izvajalec, podjetje Zir, je odstopil od podpisa pogodbe, ker ni mogel zagotoviti dokončanja del do sredine avgusta. Na KZS na vprašanje, ali prevzemajo del krivde, da Tivoli ne bo celovito prenovljen, ker je tako dolgo trajalo, da so določili dvorane, ki bodo gostile EP, niso odgovorili. Dejali so le: "Obžalujemo, da Hala Tivoli ne bo temeljiteje prenovljena, saj bi bilo to lahko le dobro za mesto, košarko in šport na splošno."

Ni prepozno

Na vprašanje, ali se je Slovenija kot gostiteljica prepozno lotila prenov dvoran, na KZS niso odgovorili, na koprski občini pa so dejali: "Ne, vsaj kar zadeva dvorano v Kopru. Njena obnova je bila načrtovana v tem času in bo končana v roku." Prav te dni so začeli prenovo notranjega in zunanjega dela dvorane; prvi bo končan do konca julija, zunanji pa nekoliko pozneje, so sporočili iz Kopra. Prenova Podmežakle bo končana do konca junija, so prepričani na Jesenicah, kjer so že zamenjali streho, zdaj prenavljajo fasado, znotraj objekta pa izdelujejo elektro in strojne napeljave.

Vsi si zaslužijo kolajno

Vsi sogovorniki si sicer od tega prvenstva obetajo večjo prepoznavnost, gospodarske učinke in popularizacijo košarke, športa. Cilj je tudi dokazati, da "tako majhna država lahko organizira tako velik vseevropski dogodek", je dejal Blažič in dodal: "Čeprav slovenski šport žal ne bo dobil novih dvoran, pa bodo ostale prenovljene, ki bodo še bolj služile naši in drugim panogam." Za konec je dejal, da si vsi želijo in zaslužijo, da bi slovenska reprezentanca na EP osvojila kolajno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.