Slovenija
22 ogledov

Tri podobnosti in tri razlike

Vedno in povsod? (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Simobil bo svojim uporabnikom od četrtka ponudil paket neomejenega interneta na Hrvaškem, danes so razkrili tudi ceno: 9,90 evra na mesec ali deset centov ceneje, kot ga svojim uporabnikom že ponuja Mobitel.

Brez možnosti neomejega interneta na Hrvaškem so tako le še tušmobilovci. Mobitel je svoj paket ponudil pred kratkim. Največja razlika med njima je, da Simobilova velja 30 dni od vklopa, Mobitelova pa za tekoče obračunsko obdobje in se samodejno podaljšuje do izklopa. 

Podobnosti in razlike

Podobnost: pazi na omrežje

Mobitelovi naročniki lahko internet brez meja koristijo le v omrežju Hrvatskega Telekoma, ki se na telefonu izpiše kot HR-CRONET ali T-Mobile HR. Simobilovi naročniki morajo za koriščenje neomejenega paketa interneta gostovati v omrežju VIPnet. Če želite uporabljati to storitev, je zato izbiro omrežja priporočljivo nastaviti na ročno.

Razlika: veljavnost

Obe ponudbi veljata le do konca septembra. Pri Mobitelu deset evrov plačate za tekoče obračunsko obdobje (praviloma koledarski mesec) ne glede ne to, kdaj storitev vklopite, tako da se jo najbolj izplača vklopiti v začetku meseca. Če jo vklopite zadnjega julija, boste tako zanjo plačali deset evrov, čeprav jo boste koristili le en dan. Pri Simobilu za 9,90 evra uporabniki dobijo 30 dni neomejenega interneta od dneva vklopa. 

Razlika: samodejni izklop

Mobitelovci morajo za izklop paketa poslati sporočilo z vsebino HT INTERNET NE na 1918, sicer se zaračuna tudi za naslednji mesec. Pri Simobilu se po 30 dneh opcija izključi samodejno in jo je treba, če jo želite uporabljati še naprej, znova vklopiti. 

Podobnost: vklop prek SMS

Mobitelovi uporabniki za vklop pošljite SMS z vsebino HT INTERNET na 1918; za Simobilovce koda še ni znana, saj se bo lahko storitev vklopila šele v četrtek. 

Podobnost: meja neomejenega

Mobitelov neomejeni internet ponuja 20 GB prenesenih podatkov, nato pa se hitrost prenosa omeji na 384 kb/s do uporabnika in 64 kb/s od uporabnika. Pri Simobilu se po prenesenih 20 GB podatkov tudi hitrost prenosa do uporabnika zniža na 64 kb/s. 

Razlika: cena

Mobitel paket ponuja za deset evrov, Simobil pa deset centov ceneje. 

Komentarjev 1
  • Gigiiislo 20:19 15.julij 2013.

    sem bil danes na mobitelovem centru in so mi povedali da velja 10,€ za celotno obračunsko obdobje (torej 10€ za celoten čas ko je ta paket na voljo. Tako da nebo za plačat 1mesec 10€ in drugi mesec 10€ temveč ...prikaži več samo 10€ in ne 2x toliko