Slovenija
21 ogledov

Tri ponudbe za nakup Mercatorja

(Foto: BOBO) Žurnal24 main
Največ naj bi za delnice Mercatorja Pivovarni Laško ponudil Agrokor.

 

Ker je Agrokor oddal ponudbo za nakup deleža v Mercatorju, v največjem slovenskem trgovcu ne vidijo podlag za začetek pogovorov možnosti odkupa Konzuma.

Agrokor naj bi za delnico Mercatorja tako ponujal 195 evrov, investicijska sklada  Mid Europa Partners in Warburg Pincus pa 170 in 165 evrov, pišejo Finance.

Prodajajo še deleže v Delu in Fructalu
Razpis za javno zbiranje ponudb za prodajo 23,34-odstotnega deleža Mercatorja v lasti družb Pivovarne Laško se je zaključil včeraj.

Pivovarna Laško, Pivovarna Union in Radenska so poziv za javno zbiranje pisnih zavezujočih ponudb za nakup skupno 878.840 delnic oziroma 23,34-odstotnega deleža v družbi Mercator objavile 4. februarja, potem ko je s prodajo soglašal nadzorni svet laške pivovarne.

Razpis je del načrta prezadolžene Pivovarne Laško, da v letošnjem letu proda naložbe v največjem slovenskem trgovcu, Delu in Fructalu. V primeru odprodaje teh naložb v celoti bi načrtovani finančni dolg skupine konec prihodnjega leta znašal še okoli 160 milijonov evrov.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.