Slovenija
20 ogledov

Tri proste službe v državni upravi

Urad za varstvo konkurence IFP
Neuradno: kadrovsko podhranjeni urad, ki se bojuje proti kartelom in dampingu, išče tri nove ljudi.

Ministrstvo za javno upravo naj bi kljub prepovedi zaposlovanja v državni upravi po naših informacijah jutri na spletni strani le objavilo javni razpis za tri prosta delovna mesta. Iskali naj bi dva pravnika in enega ekonomista, ki naj bi menda okrepili kadrovsko podhranjeni Urad za varstvo konkurence (UVK).

Na razpis se bodo lahko prijavili menda vsi, tudi kandidati, ki ne delajo v javni upravi. Na UVK, ki bo s prihodnjim letom postal agencija in ga od minulega četrtka s polnimi pooblastili vodi Damjan Matičič, za zdaj teh informacij ne želijo komentirati.

Kot smo poročali že konec maja, na UVK 289 zadev rešuje vsega 11 ljudi, zato se določeni najzahtevnejši postopki zamikajo. Iz neznanega razloga pa je že več mesecev nezasedenih pet delovnih mest.

Ministrstvo za gospodarstvo (MG) je pred časom sicer izpeljalo interne javne razpise za nekaj od teh delovnih mest, a so bili postopki prekinjeni oziroma končani brez izbire ustreznih kandidatov. Viri pa so takrat trdili, da naj bi se na določena mesta želeli preriniti točno določeni kadri, nekateri tudi z MG, a se to nato ni zgodilo. 

UVK pa je tako na račun "kadrovske podhranjenosti" že večkrat zamaknil rok, do katerega naj bi bile spisane odločbe zoper dva zadnji čas najodmevnejša primera – gradbince z Zidarjem na čelu in trgovce na debelo z zdravili. Oboji naj bi se, kot smo mediji že večkrat poročali, dogovarjali za posle in cene. UVK je odločbe v obeh primerih ambiciozno napovedoval že za konec lanskega leta, a ju še vedno ni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.