Slovenija
53 ogledov

Tri so ustavili, eden še vztraja

Stranke iščejo tudi na avtobusnih postajah; pod imenom Taxi Sonce so do zdaj voz Žurnal24 main
Taxi Sonce. Inšpektorji so mu izdali že dve odločbi za prepoved opravljanja storitev taksijev.

Inšpektorji za cestni promet so v zadnjih treh letih izdali več odločb zaradi kršitev taksislužbe Taxi Sonce, smo izvedeli na Prometnem inšpektoratu Republike Slovenije. Pred dnevi smo pisali o tem, da se v avtobusnem prevozniku Veolia pritožujejo nad Taxijem Sonce, ker naj bi jim podjetje odžiralo posel. Omenjeni prevoznik namreč išče stranke tudi na avtobusnih postajah, tik pred prihodom avtobusa, pri čemer jih vkrca po več hkrati.

Prvemu odvzeli licenco

Ukrepi inšpektorjev
Odločbe in prijave. Taxiju Sonce pod Alenom Medovićem so inšpektorji izdali dve odločbi za prepoved opravljanja storitev taksijev, ker tega ni upošteval, so mu petkrat zasegli registrske tablice in prometna dovoljenja, tržni inšpekciji pa so ga trikrat prijavili zaradi neizdajanja računov.

Na inšpektoratu so pojasnili, da je nezakonitie prevoze pod imenom Taxi Sonce najprej začelo podjetje Sekardi, in sicer leta 2005. Tri leta pozneje pa mu je na podlagi inšpektorjevih ukrepov obrtna zbornica odvzela licenco za opravljanje storitev taksijev. Nato so z enako nezakonito dejavnostjo nadaljevali trije Sekardijevi nekdanji vozniki: Peter Abram, Mitja Glavina in Alen Medović. Prva dva sta na podlagi inšpektorjevih ukrepov s tem prenehala, zadnji pa še vztraja.
Medoviću so inšpektorji do zdaj izdali že dve odločbi za prepoved opravljanja storitev taksijev, ker tega ni upošteval, so mu petkrat zasegli registrske tablice in prometna dovoljenja, tržni inšpekciji pa so ga trikrat prijavili zaradi neizdajanja računov. Poleg tega so njemu in njegovim voznikom izdali 25 plačilnih nalogov in eno prekrškovno odločbo, proti čemur so vložili zahteve za sodno varstvo, a so jih pristojna okrajna sodišča večinoma zavrgla.

Zanika očitke
Medović je glede odločb inšpektorjev sicer dejal, da se je nanje pritožil in da postopki še trajajo, na določenih stopnjah pa so se končali v njegov prid. Sam sicer trdi, da potnikom na avtobusni postaji ustavi le, če so ga predhodno poklicali in da vselej vozi povezano skupino potnikov, kot to zahteva zakon.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.