Slovenija
21 ogledov

Tri tisoč skokov na leto

Padalsko društvo 4000+ za letos načrtuje v Portorožu kar okoli tisoč takih tande Žurnal24 main
Padalski center Portorož. Popestritev ponudbe letališča.

“Glede na povpraševanje ocenjujemo, da bi lahko letos opravili vsaj dva tisoč samostojnih in tisoč tandemskih skokov,” o načrtih pove Marjan Maslo, gonilna sila padalskega društva 4000+.

Ker je po njihovem zanimanja za skoke s padalom vse več, se je klub povezal s podjetjem Paranoia in Aerodromom Portorož, s katerima ustanavljajo Padalski center Portorož.

“Gre za pomembno dodatno turistično ponudbo kraja,” meni. Zdaj si prizadevajo, da bi jih vključili v strategijo razvoja turizma do leta 2015 in da bi bili deležni podpore občine. Ta je namreč lastnica travnika ob letališču, na katerem bi radi postavili napihljiv šotor za zlaganje padal in drugo opremo.

“Dejavnost bo za letališče nova in nanjo gledam pozitivno. Je pa pomembno, da prej uredijo vse potrebno glede prostorov,” komentira prvi mož portoroškega turističnega združenja Jadran Furlanič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.