Slovenija > Črna kronika
153 ogledov

Ranjeni policist izven življenjske nevarnosti, zdravniku niso mogli pomagati

streljanje Izola bolnišnica Dare Čekeliš
Strelski pohod 70-letnega moškega v bolnišnici Izola se je končal s tremi mrtvimi. Vzrok za okrutno dejanje zaenkrat ostaja neznan.

"Na parkirišču je. Ima berglo, v sivi majici je in hodi proti parkirišču. V roki ima pištolo, če ima pravo, ne vem," je videno policistom, ki so prihiteli na kraj dogodka povedala očividka Mojca. "Tam je sedel na klopci in šel mirno … Slišala sem strele in videla ljudi, ki so bežali. Ne moreš verjeti, da na zdravnika strelja. Noro, noro .." je slišati na posnetku. "Evo strelja, strelja, strelja, strelja. Ne moreš verjeti, da se to dogaja." Tako je dogajanje v Izoli ujela očividka. 

V ponedeljek nekaj po 15. uri je prišlo do streljanja v izolski bolnišnici. 70-letni moški je po bolnišnici iskal zdravnika urologa in ko ga je našel vanj izstrelil nekaj nabojev. Zdravnik je sicer poskušal pobegniti, a ga je strelec ujel in še nekajkrat ustrelil. Na streljanje se je odzval policist PU Koper, ki je bil v bolnišnici zaradi neke druge zadeve. Strelec je streljal na policista, ki je ranam podlegel.

Po pričevanju očividcev je moški nato odšel pred bolnišnico, nekaj časa posedel na klopci in se odpravil proti avtomobilu.

V vmesnem času so bili o streljanju že obveščeni policisti, ki so prišli na kraj dogodka in strelca na parkirišču prestregli.

Vnel se je strelski obračun, v katerem je bil eden od policistov ranjen, strelec pa je umrl. Ali si je sodil sam ali je umrl pod streli policistov bo pokazala preiskava dogodka.

Iz ljubljanskega kliničnega centra je priletela ekipa kardiologov, ki je operirala ranjenega zdravnika, a so bili vsi napori zaman.

Zdravnik, šlo naj bi za 36-letnega urologa Luisa Guillerma Martineza Bustamanteja, je nekaj pred 20. uro podlegel poškodbam.

Ranjenega policista so prepeljali v ljubljanski klinični center, saj je bilo njegovo stanje dovolj stabilno za prevoz. Operacijo je uspešno prestal in ni več v življenjski nevarnosti.

Kaj je motiv za strelski pohod, ni znano. Po besedah nekaterih očividcev je moški imel pri sebi seznam ljudi in naj bi iskal prav zdravnika, ki ga je umoril. Moški je bil po podatkih policije v preteklosti že obravnavan za kazniva dejanja z uporabo orožja.

Navedbe, da naj bi imel storilec pištolo še iz časov, ko je bil rezervni policist – po besedah generalnega direktorja policije Marjana Fanka je bilo to v 70. letih prejšnjega stoletja -, ne držijo. Fank je za TV Slovenija potrdil, da si je storilec prisvojil pištolo ustreljenega policista.

Iz policijskih in zdravniških vrst je slišati pozive k izboljšanju varnosti policistov in zdravstvenega osebja. 

 

 

 

 

 

 

Preberite tudi:

 

 
Komentarjev 26
  • Avatar AtaAufbiks
    AtaAufbiks 17:04 23.avgust 2016.

    Darko Gregorič je bil na koncu žrtev brezobzirnega policijskega maščevanja! Me zanima, če bodo tudi policaji odgovarjali za umor?

  • marabunta 16:35 23.avgust 2016.

    a si ti enak bolnik kot on?? očitno vas je vedno več naokrog in se nemoteno sprehajate med nami

  • marabunta 16:33 23.avgust 2016.

    mater ste vsi pametni zdaj....najlažje sedet za računalnikom in bluzit....niste bili tam in zato ne klatite traparij, eno so vaše teorije in pametovanje, drugače pa je v resničnem dogajanju