Slovenija
6 ogledov

Tribuno so oklestili

Tribuna je dotrajana in statično vprašljiva, med vzroki za gradnjo nove navaja k Žurnal24 main
Športni park. Gradbena dokumentacija za novo tribuno do poletja. Viri financiranja še niso znani.

Mestna uprava naj bi že sredi poletja pridobila gradbeno dokumentacijo za novo tribuno z atletsko dvorano v športnem parku. To je včeraj napovedal podžupan Igor Velov. Precej bolj zadržan je bil glede začetka gradnje. Ocenjuje, da bi bil velik uspeh, če bi staro tribuno začeli rušiti še letos.

Po novem pol cenejša

Spomnimo, Kranjčani so novo tribuno snovali že pred dvema letoma, pa niso pridobili sredstev ministrstva za šolstvo in šport. Takratne načrte so precej oklestili, tako da je zdajšnja finančna ocena za polovico nižja, vredna sicer okrog pet milijonov evrov.

Podžupan Igor Velov začetka gradnje ne želi napovedovati, “ker finančni viri še niso določeni”, se mu pa zdi gradbena dokumentacija pomembna, ker bo z njo občina pripravljena na prvi razpis, na katerem bo za gradnjo športne infrastrukture spet mogoče pridobiti državna sredstva.

Razlogov za novo je veliko
Obstoječa glavna tribuna v športnem parku je dotrajana, statično ni več ustrezna, neprimerna je za bivanje, stroški obratovanja pa so visoki, so razloge za novogradnjo večkrat navedli pri kranjski mestni upravi. Obstoječi prostor bo z novim objektom precej bolje izkoriščen.

Poglobili bi parkirišče
Po gradnji glavne tribune naj bi se občina lotila tudi zagotavljanja dodatnih parkirišč. Resno razmišlja o poglobitvi obstoječega med tribuno in bazenom ter gradnji dveh etaž. Sicer pa prav veliko manevrskega prostora nima. “Smo ujetniki v omejenem prostoru,” je bil slikovit Velov in spomnil, da športni park obdajajo zasebna zemljišča, katerih občini kljub večkratnim poskusom še ni uspelo odkupiti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.