Slovenija
20 ogledov

Triglav borze ni rešil

49 evrov in pet centov je enotni tečaj Zavarovalnice Triglav prvi dan na borzi. Žurnal24 main
Na ljubljanski borzi se je začelo trgovati z delnicami Zavarovalnice Triglav. Kljub prihodu zavarovalnice na borzo je borzni indeks najnižje doslej.

Prvi dan trgovanja z našo največjo zavarovalnico na borzi je bil za lastnike delnic Zavarovalnice Triglav razočaranje, ocenjuje Darko Kovačič, borzni analitik Raiffeisen banke. Enotni tečaj se je izoblikoval slabih 20 odstotkov nižje od zadnjih poslov na sivem trgu, ugotavlja Bine Pangršič iz borzne hiše Medvešek Pušnik. Meni, da bi cena lahko šla še nižje. Prvi posel je bil sklenjen pri 53,55 evra, kar je bila najvišja cena dneva. Najceneje so se delnice prodale po 45 evrov, zadnji posel pa je bil sklenjen pri ceni 48 evrov. Enotni tečaj prvega trgovalnega dne, od katerega bomo računali rast ali padec cene delnice, je 49,05 evra. Skupen promet z delnicami Triglava je bil 364 tisoč evrov.

Kljub premieri Krka prva
Z delnicami Krke je bilo več prometa kot z delnicami Triglava, delniški indeks SBI20 (v katerega Triglav še ni vključen) pa je dosegel najnižjo točko letos. V torek je bil vreden le še toliko kot v začetku marca lani.

Kdaj lahko pričakujemo obrat na naši borzi?

© Žurnal24

 
Bine Pangršič, Medvešek Pušnik
Za zdaj še ni videti obrata trenda na Ljubljanski borzi. Glede na nizko raven zaupanja vlagateljev bo potreben širok nabor pozitivnih novic na makro in mikro nivoju.







© Žurnal24

 
Darko Kovačič, Raiffeisen banka
Gibanje indeksa SBI 20 v prihodnjih mesecih bo odvisno predvsem od dogajanja na svetovnih borzah. V zadnjih mesecih je bilo v svetu veliko negativnih novic za kapitalske trge, kar se pozna tudi pri nas.


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.