Slovenija
13 ogledov

Triglav da ali ne?

Stožice Boštjan Tacol
Stožice. Dogovor o pokroviteljstvu dvorane še ni sklenjen.

Ljubljana. Zavarovalnica Triglav se z javnim zavodom Šport Ljubljana še pogaja o poimenovanju dvorane v Stožicah, pravijo v Triglavu in dodajajo: “Poudarjamo, da dogovora še nismo sklenili in da nameravamo to storiti po tehtnem premisleku.” Spomnimo, da je predsednik uprave zavarovalnice Matjaž Rakovec v začetku oktobra dejal, da so pogajanja tako rekoč pri koncu in da bo dvorana Stožice po novem letu nosila ime Arena Triglav.

Odvisno od upravičenosti

“Če vsebina, ocena učinkov projekta in izračun ekonomske upravičenosti investicije, v katerem bomo upoštevali medijsko izpostavljenost pa tudi prisotnost blagovne znamke Triglav na športnih in nešportnih prireditvah v dvorani, ne bodo ustrezni, se za pokroviteljstvo dvorane v Stožicah ne bomo odločili,” pojasnjujejo v zavarovalnici, kjer niso povedali, koliko nameravajo plačati za to. Rakovec je sicer oktobra govoril o 500 tisoč evrih na leto, kar z DDV v petih letih pomeni tri milijone evrov. Toliko, kolikor je zavod Šport Ljubljana zahteval na obeh javnih razpisih, prek katerih je iskal pokrovitelja.

Direktor zavoda Roman Jakič pravi, da so odgovorili na vsa vprašanja Triglava, ki jih bo uprava pregledala, tako da je zdaj žogica na njihovi strani. “Upam, da bo uprava dala zeleno luč predsedniku, da v naslednjih dneh z nami podpiše pogodbo o pokroviteljstvu,” še pravi Jakič, v Triglavu pa dodajajo, da bi s tem morebitnim pokroviteljstvom zaokrožili zgodbo vlaganja v slovenski šport.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.