Slovenija
50 ogledov

Triglav na borzi

"Čeprav nekateri menijo, da zdaj ni pravi čas za vstop na borzo, jaz menim, da j Žurnal24 main
Hitrega zaslužka željni, previdno. Zavarovalnica Triglav ni NKBM, opozarjajo borzniki.
 
 

Za dolgoročnega vlagatelja je cena 60 evrov privlačna. Mislim pa, da lahko cena v nekaj letih doseže tudi 150 evrov, kolikor je delnica že stala.

Gregor Štorman,
Raiffeisen Banka

 
V torek se na Ljubljanski borzi prvič trguje z vrednostnim papirjem Zavarovalnice Triglav. Cena za delnico se bo po napovedih borznikov gibala nekje okoli dvakratnika knjigovodske delnice, ki znaša okoli 26 evrov, oziroma okoli cene, po kateri se prodaja na sivem trgu; torej med 55 in 60 evri.

Prvi mož Ljubljanske borze Marko Simoneti napoveduje, da bo to verjetno ena od prometnejših delnic, ki naj bi se vključila tudi v indeks SBI 20.

 
 

Možnosti za hiter zaslužek so. Zavarovalnico Triglav so si (in si jo še verjetno) ogledale velike tuje zavarovalnice. Potenciala za rast je namreč na slovenskem trgu še veliko.

Gregor Grmek, Ilirika

 
Kdaj kupiti
Šestdeset evrov za delnico je za dolgoročnega vlagatelja solidna nakupna cena,” meni Gregor Štorman iz Raiffeisen Banke. Ani Klemenčič iz GBD pa pravi, da je privlača cena za nakup pod 50 evri.

“V prvih dveh tednih se bo povečano trgovalo z delnicami zavarovalničarja, nato pa se bo umirilo oziroma bo delnica delila usodo trga,” meni Gregor Grmek iz Ilirike. Kdaj je pravi čas za nakup, ne komentira. Dejal je le, da jih bo za tiste, ki jih želijo kupiti, na voljo zadosti.

 
 

Triglavova delnica bo zagotovo ena od prometnejših. Je pa promet na borzi v zadnjem času zelo nizek, zato je možnosti hitrega zaslužka malo.

Ani Klemenčič, GBD

 
150 evrov za delnico
Na sivem trgu je z delnicami Triglava v zadnjega pol leta manj poslov, razlaga Andraž Antonič iz Medvešek Pušnika. Številni mali delničarji (skupaj jih je več kot 30 tisoč) so se namreč odločili, da zaradi “nizke” cene delnice raje držijo, kot pa prodajo “ poceni”. Psihološka meja, kjer naj bi se prodaja spet začela, je po njegovem mnenju pri okoli 75 evrih.

Cena 150 evrov za delnico je možna, opozarja Štorman, a dodaja, da to velja za dolgoročne vlagatelje. Hitrega zaslužka kot pri NKBM pa ne pričakuje. Grmek te možnosti ne izključuje, saj interesentov, ki nadobudno spremljajo Triglav, naj ne bi manjkalo. Klemenčičeva pa pravi, da bo vse odvisno od likvidnosti, to je tega, koliko bo povpraševanja po delnici.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.