Slovenija
16 ogledov

Triglav ohranil visoko oceno

Triglav zavarovalnica BOBO Žurnal24 main
Bonitetna agencija Standard & Poor's (S&P) je potrdila dolgoročno kreditno bonitetno oceno in bonitetno oceno finančne moči skupine Triglav na ravni A.

Agencija je na ravni A potrdila tudi dolgoročno kreditno bonitetno oceno in bonitetno oceno finančne moči Zavarovalnice Triglav in njene hčerinske družbe Pozavarovalnice Triglav Re.

Bonitetni oceni Zavarovalnice Triglav in Pozavarovalnice Triglav Re imata stabilno srednjeročno napoved, je zavarovalnica še sporočila prek spletnih strani Ljubljanske borze. Ob tem je družba izpostavila, da je skupina Triglav tako ohranila odlično bonitetno oceno kljub padcu bonitetne ocene države za eno stopnjo.

"S potrjeno bonitetno oceno A skupina Triglav ohranja doseganje enega najpomembnejših strateških ciljev, s čimer se ne glede na razmere v svetovnem gospodarstvu in na mednarodnem finančnem trgu daje priznanje njeni finančni moči, uspešnemu poslovanju in uresničevanju sprejete strategije," so še zapisali v družbi.

Rezultat močnega kapitala

Ohranitev visoke ocene, ki v sedanjih gospodarskih razmerah ni enostavna, je po mnenju agencije rezultat močnega kapitala in konzervativne strategije vlaganja. Agencija S&P je poslovanje Zavarovalnice Triglav ocenila kot odlično. Stabilna napoved kaže pričakovanja agencije, da bo Triglav med drugim zadržal močno kapitalizacijo, ohranil vodilni položaj na slovenskem zavarovalniškem trgu, ohranil svojo konzervativno strategijo vlaganja in pričakovanj po rasti dobičkonosnosti kapitala na Zahodnem Balkanu, so še sporočili iz Zavarovalnice Triglav.

Prav tako je pozavarovalnica Triglav Re, ki je ena od dveh ponudnic pozavarovalniških storitev v Sloveniji in hkrati Triglavova odvisna pozavarovalnica, ohranila bonitetno oceno A. Glavni cilj družbe je zagotavljanje pozavarovalnih storitev v Skupini Triglav.

Strateška usmeritev vplivala tudi v prihodnje

"V času, ko se zaradi posledic finančnih pretresov v svetovnem gospodarstvu številnim gospodarskim družbam in državi znižuje bonitetna ocena, sem še posebej zadovoljen, da nam je uspelo obdržati oceno A. To je dokaz, da smo na pravi poti in da dosledno uresničujemo ambiciozne strateške cilje, zastavljene do leta 2015," je oceno agencije pospremil predsednik uprave Zavarovalnice Triglav Matjaž Rakovec.

Prepričan je, da bo njihova pravilna strateška usmeritev tudi v prihodnje dobro vplivala na poslovanje celotne skupine Triglav, saj "učinkovito obvladujejo tveganja in krepijo finančno stabilnost skupine". Izpostavil je tudi, da z bonitetno oceno A dokazujejo, da so zanesljiv partner posameznikom in podjetjem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.