Slovenija
17 ogledov

Triglav si je premislil, premija dražja

Od prvega marca bomo ne glede na ponudnika za dodatno zavarovanje plačevali več. Žurnal24 main
Triglav, Zdravstvena zavarovalnica. Pred dobrima dvema tednoma je zatrjevala, da o povišanju premije dodatnega zdravstvenega zavarovanja ne razmišlja. Danes pa: od 1. marca po vzoru tekmecev povišanje cen.

Nova mesečna premija bo tako pri omenjeni zavarovalnici od prihodnjega meseca znašala 25,99 evra (doslej 24,63 evra), kar je 5,5-odstotno povišanje. S popustom bo premija znašala 25,21 evra na mesec.

Pri zavarovalnici podražitev utemeljujejo s povečanjem obsega doplačil k zdravstvenim storitvam v povprečju za 13 odstotkov. Zavarovalnica še navaja, da jo močno bremenijo vplačila v izravnalno shemo dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, kjer so se vplačila v zadnjih dveh letih povečala skupno za 79 odstotkov.

Triglav je januarja, ko je podražitev napovedala Vzajemna, zatrjeval, da 1. marca pri njih ni predvidenega povišanja cen. Vzajemna bo sicer z marcem premije podražila za 5,9 odstotka na 24,62 evrov, medtem ko je Adriatic Slovenica že prej napovedala, da bo ceno z marcem povišala na 26,49 evra oziroma za 7,2 odstotka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.