Slovenija
121 ogledov

Triglav, Zdravstvena zavarovalnica drugič razveselila Rdeče noske

Triglav, Zdravstvena zavarovalnica Triglav, Zdravstvena zavarovalnica
Triglav, Zdravstvena zavarovalnica je podelila priznanja za odličnost 13 zdravstvenim ustanovam, ki so jim zavarovanci namenili najvišje ocene za zadovoljstvo z obravnavo. Za vsak izpolnjen in vrnjen vprašalnik o zadovoljstvu zavarovalnica nameni tudi sredstva v sklad za donacijo društvu Rdeči noski, ki je letos že drugič prejelo donacijo v višini 2000 evrov.

Na dogodku so zdravstvenim partnerjem predstavili še raziskavo o samoplačniških storitvah ter izmenjali izkušnje o zdravstvenih zavarovanjih, ki omogočajo samoplačniško zdravljenje.

Kar 77 odstotkov vprašanih v Sloveniji je že vsaj enkrat uporabilo samoplačniško storitev v zdravstvu, kaže raziskava, ki jo je v petih državah regije Adria, kjer je zavarovalna skupina prisotna, opravila družba Valicon. Glavni razlog za obisk specialista-zasebnika so bile dolge čakalne dobe v javnem zdravstvu. Sodelujoči v raziskavi o uporabi samoplačniških storitev v zdravstvu so poleg tega navedli še nekaj drugih vzrokov za izbiro zdravljenja pri zasebnih zdravstvenih ustanovah: bolnikom je všeč, da so na vrsti ob uri, ko so naročeni; k zasebniku gredo tudi v primerih, ko obvezno zdravstveno zavarovanje ne krije določenih storitev, in zato, da bi bili deležni boljše obravnave. Anketiranci so še zaznali, da posamezniki nimajo prave predstave o tem, koliko določena zdravstvena storitev sploh stane. »V polovici primerov je bila cena storitve podcenjena. Dražja je cena zdravstvene storitve, večje je bilo odstopanje v oceni stroška,« je povzel Andraž Zorko iz raziskovalnega podjetja Valicon.

Pozitivne izkušnje, več zavarovancev

Dodatna zdravstvena zavarovanja so v Sloveniji še vedno razmeroma nepoznana. Toda število zavarovancev se povečuje, in to predvsem zaradi tistih, ki so storitve teh zavarovanj že potrebovali. »Izkazalo se je, da rek 'Dober glas seže v deveto vas' še kako velja. Ko zavarovanci vidijo, da jim dodatno zdravstveno zavarovanje poleg kakovosti zdravljenja omogoča tudi, da so jim na voljo storitve, do katerih sicer ne bi mogli, so dokončno prepričani, da je zavarovanje dobro in pri njem vztrajajo,« je na osnovi izkušenj povedala mag. Meta Berk Skok, predsednica uprave Triglav, Zdravstvene zavarovalnice.

Zavarovance, ki potrebujejo zdravniško obravnavo, zavarovalnica napotuje v zasebne zdravstvene ustanove in v tiste javne ustanove, ki ponujajo tudi samoplačniške storitve. To seveda ne pomeni, da zavarovanci preskakujejo vrsto, kot so po besedah Berk Skokove prepričani mnogi: »Primerna premija omogoča, da več ljudi vstopa v sistem pri zasebnikih, posledično se manjšajo težave na javnem delu.« Novost, ki jo predstavljajo v zavarovalnici pod okriljem dodatnih zdravstvenih zavarovanj Triglav zdravje sta zavarovanji Zobje in Zobje+, s katerima se zavarovanci zavarujejo pred tveganjem, da bi morali za hitro in kakovostno zobozdravstveno obravnavo pregloboko seči v žep.

Zasledovanje kakovosti in dobrodelnost

Triglav, Zdravstvena zavarovalnica je skupaj z zdravstvenimi ustanovami ustvarila partnerstva, s katerim ljudem ponuja pravočasne, kakovostne in dostopne zdravstvene storitve. Na prvem srečanju s slovenskimi izvajalci zdravstvenih storitev, je zavarovalnica podelila priznanja partnerskim zdravstvenim ustanovam, ki so jih zavarovanci ocenili najbolje. Priznanje za odličnost so prejeli: Artros, Dermatologija Bartenjev - Rogl, Diagnostični center Bled, Fizioterapija Fuchs, Medicinski center Cardial, Meridian fit, Morela okulisti, Ortopedska bolnišnica Valdoltra, Poliklinika Nobilis, Simed, Splošna bolnišnica Izola, Terme Šmarješke toplice in Zdravilišče Rogaška – zdravstvo.

Zavarovanci imajo po vsakem zdravstvenem pregledu ali posegu tudi možnost oceniti opravljeno storitev. Od vsakega izpolnjenega vprašalnika pa zavarovalnica prispeva 10 evrov društvu Rdeči noski, ki krajša čas bolnim malčkom in starejšim. S pomočjo zadovoljnih zavarovancev je tako Triglav, Zdravstvena zavarovalnica ustanovi, ki deluje že enajsto leto, šestnajst umetnikov pa redno obiskuje otroke in odrasle v 15 splošnih in specializiranih bolnišnicah z otroškimi oddelki po vsej Sloveniji, podarila sredstva v višini 2000 evrov, v skupno dveh akcijah pa že 3500 evrov.

Donacija je namenjena izvajanju rednih programov obiskov klovnov zdravnikov na otroških oddelkih slovenskih bolnišnic. Rdeči noski na leto obiščejo več kot 40.000 otrok in odraslih ter prižigajo iskrice poguma, veselja in upanja v njihovih očeh.

Koristne povezave:

Triglav, Zdravstvena zavarovalnica – zdravstvena zavarovanja in namigi za zdravo življenje

Celovita zdravstvena obravnava – hitro do zdravnika, hitreje nazaj

Da zdravi zobje ne bodo več luksuz – poglobljena predstavitev zavarovanja Zobje in Zobje+ ter primerjava stroškov