Slovenija
17 ogledov

Trije eksposlanci tožijo parlament

Luka Juri Suzana Kos
Trije nekdanji poslanci različnih strank tožijo svojega nekdanjega delodajalca, ker naj jim ne bi izplačal vsega, kar jim po njihovem mnenju pripada po zakonu.

"Ob zahtevi za izplačilo jubilejne nagrade za 30 let dela v javnem sektorju v višini par sto evrov se je zapletlo, ker sem bila okoli leta 1982 zaposlena leto in pol v tedanji ZSMS. Državno pravobranilstvo je pripravilo traktat na 12-tih straneh, na katerih razlaga, da nekdanja mladinska organizacija ni sodila pod javni sektor, pač pa je bila politična stranka. A tedaj strank sploh ni bilo, prav zanima me kaj bo odločilo sodišče," razlaga nekdanja poslanka Zares Cveta Zalokar Oražem, ki toži državni zbor na ljubljanskem delovnem sodišču. Na prvo obravnavo s svojo zahtevo po izplačilu 577 evrov še čaka.

Državni zbor toži tudi nekdanji poslanec SNS Srečko Prijatelj, in sicer zaradi izplačila plač za čas pripora in nadomestila plače po prenehanju mandata, razkrivajo v državnem zboru. Zaprti Prijatelj jih terja za poldrugi tisočak.

Mesec prehitro

"Državni zbor je od mene zahteval, da naj jim kot pogoj za izplačilo zadnjega nadomestila od svojega nekdanjega delodajalca, s katerim sem imel sicer pogodbo o delni zaposlitvi za določen čas in mi je potekla še pred iztekom poslanskega mandata, pridobim potrdilo, da me ne bo vnovič zaposlil. Ker s tem delodajalcem nisem imel ničesar več, mi takšnega potrdila niso mogli izdati. Pritožil sem se na pristojno parlamentarno komisijo, a so me zavrnili, ne da bi se vsebinsko poglobili v zadevo. Če menim, da se mi je zgodila krivica, naj grem na sodišče, so me napotili in tako se je tudi zgodilo," pa razlaga nekdanji poslanec stranke SD Luka Juri. Svojega nekdanjega delodajalca toži za izplačilo 1.250 evrov; gre za nadomestilo, ki bi ga po njegovem mnenju moral dobiti za prve tri tedne lanskega avgusta. Luka Juri sodi, da so mu nadomestilo odvzeli mesec prezgodaj; njegovo tožbo bo sodišče v Kopru prvič obravnavalo jutri.

Komentarjev 6
  • gornik 13:39 24.februar 2014.

    Smrkavca jurija po ušesih in naj že enkrat v življenju prične z delom in se naj od tega preživlja, do zdaj je živel na tuj račun.

  • alfredo 09:56 19.november 2013.

    Trio fantastikus :) :) :)

  • fazko 09:33 19.november 2013.

    Kak mu pripada kaj pa je če je bil poslanec skoz pri koritu nekdo ki pa je na robu preživetja se pa nima kam pritožit da bi dobival socialno.To so paraziti države in na ta račun vse propada dela pa ...prikaži več verjetno za masne denarce kje kar pa ne pove,.