Slovenija
111 ogledov

Trije kupci za Kalič

“Kaliču bi želeli dati vsebino prek vsega leta z razvijanjem pohodništva in kole Žurnal24 main
Smučišče. Med interesenti za nakup je tudi Carving Club Slovenija iz Portoroža.

“Verjamemo, da lahko Kalič spet postane regijski smučarski center za popoldansko in nočno smuko,” se je na naš članek o propadanju Kaliča že peto sezono odzval Karel Truglas, predsednik Carving Cluba Slovenija, ki se z lastniki Kaliča že nekaj časa pogaja o nakupu kompleksa. Če jim bo uspelo pridobiti posojilo in postati lastnik, bi smučišče lahko odprli že naslednjo sezono.

“Pogovori potekajo z eno od tujih bank, ki ima posluh za takšne projekte. Posojilo 1,8 milijona evrov bi zadoščalo tako za nakup kompleksa kot za vnovičen zagon žičniških naprav, ureditev gostinsko-namestitvenega objekta in izgradnjo desetih lesenih hišk z apartmaji s skupno 120 ležišči,” je povedal Truglas in dodal, da bi 20-letni kredit lahko pokrivali ob polni zasedenosti vseh nočitvenih kapacitet vsaj 90 dni v letu, zato načrtujejo celoletni turizem.

Deset tisoč smučarjev
Truglas, sicer tudi selektor reprezentance karvarjev pri Smučarski zvezi Slovenije in smučarski trener, je prepričan, da bi zaradi ugodne lokacije Kalič sčasoma lahko pritegnil okrog deset tisoč smučarjev, računa pa tudi na tujce.

Da Kalič res prodajajo, nam je potrdil Aleš Winkler, direktor družbe Lepi kraji, ki je lastnica Kaliča, sama pa v lasti hrvaških nepremičninskih skladov Terra Firma. “Trenutno vodimo razgovore s tremi potencialnimi investitorji. Vsi imajo med drugim v načrtih kakovostno obnovo smučarske infrastrukture,” je poudaril Winkler in dodal, da je bilo za prodajo ključno sprejetje občinskega prostorskega načrta, ki omogoča razvoj Kaliča kot celoletne destinacije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.