Slovenija
75 ogledov

Trije leteli iz stranke

Gregor Pivec meni, da Burnač, Lampretova in Mikl niso sodelovali s stranko in nj Žurnal24 main
Mariborska SDS v svojih vrstah ne želi več imeti Danila Burnača, Darje Lampret in Milana Mikla.
V ponedeljek so iz mariborskega okraja stranke SDS "leteli" Danilo Burnač, zdaj direktor Mariborskega vodovoda, Darja Lampret, svetovalka direktorice v Pogrebnem podjetju Maribor, in Milan Mikl, podžupan Mestne občine Maribor. Čeprav ti trije člani stranke SDS na izvršilnem odboru (IO), ki jim je izglasoval nezaupnico, niso bili navzoči, jih v stranki ne vidijo več.

 
 

Ne vem še, ali se bom pritožila, ker ste me z informacijo presenetili.

Darja Lampret

 
Niso sodelovali s stranko
"Res je, izglasovali smo jim nezaupnico in nadzornemu odboru tudi predlagamo, naj jih izključi iz stranke. Nadzorni odbor se mora po statutu sestati v 30 dneh," za Žurnal24 potrjuje Gregor Pivec, predsednik mestnega odbora stranke. Vzrok za nezaupnico je nesodelovanje s stranko in njenimi usmeritvami.

"Konkretno, tudi netransparentna poraba sredstev svetniške skupine. Pri tem mislim na Burnača, ki si je s strankinim denarjem brez vednosti organov stranke plačal jezikovni tečaj v višini 2860 evrov. Pri Miklu je jasno, da izvršilni odbor ni dal soglasja za podžupansko mesto, pri Lampretovi pa so vprašljivi odnos do stranke, zagovarjanje njenih stališč in usmeritev. Neprimerne so njene izjave o stranki, za katero pravi, da je v njej umrla demokracija, in to je povzročilo škodo v stranki," pojasnjuje Pivec.

Povedali smo jim novinarji
Danilo Burnač, Darja Lampret in Milan Mikl so bili v torek vsi izjemno presenečeni, ko smo jih poklicali in jim sporočili izglasovano nezaupnico ter predlog za njihovo izključitev iz stranke. "Ne vem, kaj naj rečem. Meni je to smešno. Vedno smo delali samo v dobrobit stranke in mesta Maribor. Je pa IO tožnik, sodnik in porota, vse v eni osebi," je bila šokirana Lampretova. Mikl se nam je najprej zahvalil, da smo ga o tem sploh obvestili: "Saj vidite, kako deluje stranka v Mariboru." Zagotovo se bo pritožil, Burnač pa je skoraj ostal brez besed. "Nič ne vem in nihče me s tem ni seznanil." Vsi še imajo čas, da zdaj uporabijo vsa pravna sredstva in se pritožijo na odločitev IO SDS Maribor.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.