Slovenija
20 ogledov

Trije ovadeni zaradi zlorabe položaja

Stavba NPU na Dimičevi bo še nekaj časa primerna politična kost. (Foto: Saša Des Saša Despot
Nacionalni preiskovalni urad zaradi zlorabe položaja ali zaupanja kazensko ovadili tri osebe.

"Kriminalisti  so  v  preiskavi  ugotovili, da je nekdanji predsednik uprave banke  iz  Kranja  v  začetku  leta  2009  z namenom financiranja družbe iz Ljubljane  zlorabil  svoj  položaj  s tem, ko je naklepoma zaobšel omejitve Zakona  o  bančništvu,  po  katerih  banka do posameznega komitenta oziroma skupine  povezanih  oseb  ne  sme  biti izpostavljena z več kot 25 odstotki
svojega  (bančnega)  kapitala,  in tako uredil kreditiranje te družbe preko obvodne družbe   iz   Kranja," so pojasnili na policiji.

Da je predsednika uprave banke napeljal k zlorabi položaja, pa je osumljena oseba, ki je preko družbe iz Ljubljane obvladovala
skupino  večje trgovske družbe iz Kranja.

Oseba, ki je zastopala obvodno družbo, pa je  osumljena pomoči pri storitvi očitanega kaznivega dejanja.  Obvodna družba v nadaljevanju posojenih denarnih sredstev ni prejela od družbe iz Ljubljane, niti jih sama ni vrnila banki.

Banka je bila preko teh mahinacij bila oškodovana za šest milijonov evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.