Slovenija
25 ogledov

Trije poslanci v Solidarnost

Franc Žnidaršič, eden od treh nepovezanih poslancev (Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Nepovezani poslanci Andrej Magajna, Vili Rezman in Franc Žnidaršič se bodo združili v poslansko skupino Solidarnost. Čaka jih še formalna potrditev.

Predsednik državnega zbora Pavel Gantar mora najprej preveriti, ali poslanci izpolnjujejo pogoje o ustanovitvi poslanske skupine.

Če bo poslanska skupina dejansko ustanovljena, se bodo imenovali Solidarnost, vodja bo Žnidaršič, njegov namestnik pa Magajna. Slednja nista izključila, da bi se njuni stranki, Demokratična stranka dela in solidarnosti in Krščanski socialisti, združili, Rezman pa ostaja nestrankarski.

Brez brezpogojne podpore
Poslanci so poudarili, da bodo še naprej ostali zavezani koalicijskemu sporazumu, še več: njihovo delo bo slonelo predvsem na resnejšem uresničevanju koalicijskega sporazuma.

Kot opozarjajo, premierja Boruta Pahorja ne bodo podpirali brezpogojno. Sodelovanja s koalicijo si ne predstavljajo le v smislu, da jih "bodo obiskali samo takrat, ko bo koalicija potrebovala 46. glas", je dejal Rezman.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.