Slovenija
28 ogledov

Trije predsedniki v Logarski dolini

Jaz sem samo predsednik vlade, je na burnem sestanku s tremi pravniki med drugim Žurnal24 main
Na tristranskem srečanju se bodo sešli predsednik republike Borut Pahor, avstrijski predsednik Heinz Fischer in hrvaška predsednica Kolinda Grabar-Kitarović.

V Logarski dolini se bodo danes na tristranskem srečanju sešli predsednik republike Borut Pahor, avstrijski predsednik Heinz Fischer in hrvaška predsednica Kolinda Grabar-Kitarović. Po napovedih bodo govorili o regionalnem sodelovanju, pogledih na prihodnost Evropske unije in aktualnih vprašanjih v svetu.

Posebno pozornost bodo posvetili srečanju voditeljev procesa Brdo-Brioni, ki ga bo junija gostila Črna gora. Poseben gost srečanja v Črni gori bo avstrijski predsednik Fischer, vabljen pa je tudi predsednik Evropskega sveta Donald Tusk.

Prvič sodeluje nova hrvaška predsednica

Današnji pogovori bodo drugo tristransko srečanje Slovenije, Avstrije in Hrvaške na ravni predsednikov držav. Ta srečanja naj bi služila tradicionalni letni izmenjavi mnenj ter razpravi o vprašanjih, pomembnih za vse tri države in Evropo. Tokrat na trilaterali prvič sodeluje hrvaška predsednica, ki je položaj prevzela pred dvema mesecema.

Prva tovrstna trilaterala je potekala marca lani na Dunaju, pobudo zanjo pa sta dala slovenski in hrvaški predsednik. Pahor je ob prvem srečanju tovrstne pobude izpostavil kot pomembne, saj je dialog ključen za mir in stabilnost.

Komentarjev 2
  • Johan Spohan 18:40 17.april 2015.

    Dragec sedaj imaš pa že tako bedaste da te bodo vzeli v SDS.

  • dragec 07:36 17.april 2015.

    Barbika,nategni to Kolindo